Долче и Габана са осъдени на 18 месеца затвор

x

 

 

 


 

Модните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана получиха присъда от по 18 месеца затвор по обвинения за укриване на данъци на стойност милиони евро. Миналият юни, пред италианския съд, бе повдигнато обвинението срещу известното дуо с доказателства, че използват люксембургска компания на име Gado, за да укриват стотици милиони евро от данъчните служби в Италия. Равносметката на съда показа, че Долче и Габана дължат данъци на стойност над един милиард. Окончателната присъда, която получиха, бе намалена с два месеца и вместо 20, всеки от тях ще трябва да излежи по 18 месеца в затвор.

 


 

 

 

 


 

Адвокатът на дизайнерите Масимо Диноя, който винаги е отричал наличието на всякакви нередности, обяви, че клиентите му имат намерение да обжалват решението отново. „Останах без думи. Всички сме шокирани. Решението е несъстоятелно и ще обжалваме“, сподели той.

Припомняме, че в Италия корпоративните данъци са едни от най-високите в Европа. Случаят на Долче и Габана ни връща в далечната 2008 година, когато властите отговориха на назряващата по това време криза с големи увеличения на данъците. Модните компании бяха едни от първите в страната, които попаднаха под ударите на решенията на управляващите, заради това, че секторът в страната е процъфтяващ още от края на Втората световна война до днес. „Много по-лесно е да започнеш да искаш пари, там където има пари, отколкото да искаш от секторите, в които ги няма“, споделя източник пред Huffington Post, чието име не беше упоменато.

 


 

 

 

 


 

Спомняме си още, че през април Джорджо Армани плати 270 милиона евро на властите, за да прекрати спор, относно неплатени данъци от страна на дъщерни фирми по целия свят. През декември Prada изплати над 400 милиона евро данъци, за да се прекрати процес по подобен случай, заради издаване на фирмени тайни.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Dolce&Gabbana превърна обвинението в корупция в мода

Историята на италианската мода, както не сме я виждали до сега

Мане, Реноар и Ван Гог с репродукции от Dolce&Gabbana за четвъртата им couture колекция

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черното е новото…черно. Завинаги!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ