Мане, Реноар и Ван Гог с репродукции от Dolce&Gabbana за четвъртата им couture колекция

x

 

 

 


 

„Светът” на Доменико Долче и Стефано Габана е много по-комплексен, отколкото бихме могли да си представим. Без значение дали двамата ще бъдат обвинявани във финансови измами или ще създават италианска мода в стил a la dolce vita – те правят всичко с финес, който върху дрехите изглежда като празник на живота и радостта. 

 


 

 

 

 


За четвърти пореден път италианското дуо представи своя couture колекция – този път в Милано. И го направи с онази свойствена елегантност, за която не е необходим подиумът на висшата мода в Париж, нито същото статукво. Нужно бе само да са си те самите, за да бъде новата колекция Dolce&Gabbana това, което всъщност е – „висша” мода по италиански. 

 


 

 

 

 


Как го направиха ли? По същия начин, като последния път – поканиха едва 150 гости на ревюто си, подбрани редактори и клиенти, позволиха им да се настанят, както им е удобно, и разкриха пред тях своята пролетна приказка без излишен шум, камери и безброй снимки. За двамата дизайнери този вид представяне се превърна в една своеобразна традиция, която така или иначе привлича все повече внимание всяка година. 

 


 

 

 

 


За своите произведения двамата дизайнери споделиха, че са искали да трансформират жената в живо произведения на изкуството. Върху полите на роклите могат да се забележат реплики на слънчогледите на Ван Гог, белите люляци на Мане и няколко репродукции от творчеството на Реноар. Те съобщиха, че са съгласували своята идея с музеите, които притежават въпросните картини, за да избегнат всякакви проблеми по отношение на очевидните им репродукции върху тоалетите и свързаните с това авторски права. 

 


 

 

 

 


На онези жени, които ще се сдобият с тези цветни произведения на изкуството, малко завиждаме. Но не и на съпрузите им, разбира се, защото баснословните им цени не са по джоба на всекиго! А вие харесвате ли роклите, които в крайна сметка не са “haute”, но са “couture” и при това какъв!

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Vogue

Вижте още:

Valentino – фантастичното пътуване към женската природа

Пеперуди и жени – модната метаморфоза на Готие по сюжети от Haute Couture

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени