Дъждът не спря участничките в BIODERMA WOMEN’S RUN

x

В дъждовната съботна сутрин на изминалия уикенд столицата посрещна 5-тото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло женско бягане се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер. На място поздрав и лично послание към участничките отправи и актрисата Ирмена Чичикова, дългогодишен посланик на събитието.Инициативата на BIODERMA и Спортен клуб Бегач се разраства все повече – от 300 регистрирани участнички в първото издание през 2019-та тази година организаторите отбелязаха рекорден брой от 861 записани жени и деца.В най-предизвикателната дистанция – 5 километра за бързина, победа завоюва Ваня Михлюзова с резултат 21:19. Подгласничките й Кристина Бергова и Теодора Славова завършиха с резултати съответно: 21:25 и 21:51. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с резултат 11:44, която подобри постижението си от миналата година, когато финишира втора. Тя беше следвана с няколко секунди от Росица Петрова с 11:59 и Тоня Тонева с 12:13.

В специалната отборна надпревара „Мама и аз” най-бързи бяха Цветелина Христова и Дария Драганова с време 13:54. Другите две най-бързи двойки в категорията бяха Йоана Динкова и Боян с 15:22 и Бела Дулева и Калин с 15:53.

Най-бързата тийнейджърка Ванеса Димитрова завърши с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 12:43, като подобри резултата си от второто място миналата година с почти минута. Освен продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили за всички финалисти, най-бързата тийнейджърка получи специална награда – езиков курс по френски от Френския институт в България, който отново застана зад инициативата. Подгласнички на Ванеса бяха девойките Марина Николова и Елизабет Георгиева с времена съответно 15:02 и 15:10.Организаторите и партньорите на BIODERMA Women’s Run вярват, че събитието е чудесна платформа за това да вдъхновят младите дами и жени на всяка възраст да бягат и да развият любов към спорта и движението.

Акцент на събитието бяха и участничките, решили да дойдат в забавни и необичайни одежди. Журито модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на малката Радост с костюма си, вдъхновен от блокбъстъра Аватар.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието –  кампанията “Заедно сме в училище без граници” на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.Fashion Inside благодари на BIODERMA, на Спортен клуб “Бегач”, и на Посолството на Франция и Френски институт в България, че за поредна година бяхме част от това вълнуващо събитие, което за пореден път доказа, че жените не се страхуват от нищо!


Текст: Fashion Inside/ПР

Снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени