Първият български еко дизайнер Евгени Петков, откри VIE fashion week в Дубай

x

За него сме ви разказвали преди доста време. Родом от Ботевград, но британски поданик и жител на света, първият  български еко дизайнер Евгени Петков-Eugenio живее и развива кариерата си в Лондон, работейки за различни британски модни марки през последните 10 години. Успоредно с това развива собственият си екологичен бранд – EUGENIO, и преподава екологичен дизайн в University of Southampton. Неговият бранд е познат не само в Лондон и България, но също така в Германия и Дубай.
Eugenio имаше честа да открие провелата се от 23 до 26 юни VIE fashion week именно в Дубай. Резорт колекцията на дизайнера бе избрана да бъде първа, в първия ден на събитето, тъй като се отличаваше с европейското си звучене и минималистична оригиналност. На сцената бяха показани 25 модела в духа на бранда, характеризиращ се с непреходна елегантност и женствени силуети. Отличителните черти в колекцията бяха сложните конструкции, контрастните текстури и обеми.

Без да пропуска последните модни тенденции, както и да налага  нови такива, дизайнерът отново твори с мисъл не само за тялото и природата.

Модното ревю в Дубай беше своеобразно завръщане на Eugenio след пандемиятa. В духа на бранда, за да представвят последните му творения, бяха избрани модели от различни раси, религии и размери.

На дългата 50 метра сцена в Световният търговски център се разходиха феерични силуети изработени от коприна, памук, вискоза, рециклиран полиестер и бамбук. А техниките използвани в колекцията включват рециклиране, деконструиране и zero waste.

На събитието присъстваха много местни знаменитости, журналисти и ценители на модата.

На нас ни остава да се насладим вируално на тоалетите представени в Емирството.


Текст: Fashion Inside

Снимки: личен архив

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есенни мотиви.

Ако сте пропуснали
Най-четени