“Фотографията е кражба на миг от вечността” – Михаил Заимов като ментор на млади таланти на България

x

12233586_995183850548043_369262819_n - Copy

 


4000 снимки в търсене на идеалния кадър, за които е стоял неподвижно в продължение на 6 часа, е едно от най-големите изпитания за фотографа-естествоизпитател Михаил Заимов. Този и още редица любопитни факти сподели той от срещата си с млади фотографи и графици в Литературен клуб „Перото” в Двореца на културата.


 

12233040_995183937214701_999331621_n - Copy

 


Ревностният изследовател на морското дъно влезе в ролята на ментор на млади таланти в областта на визуалните изкуства. Радина Йорданова, Стиляна Станкова и Мария Цветкова са сред отличените в областта на изобразителното изкуство и фотографията. Те получиха своите стипендии на специална церемония в рамките на Празниците на изкуствата Аполония през август тази година. Победителките, освен грамотите и стипендиите, имат възможността да участват в поредица от менторски сесии с именити майстори на обектива. Първата от тях бе с Михаил Заимов. Най-важният съвет, който получиха от него беше, че академичното образование е важно и те трябва да го усвоят качествено.


 

12233433_995178330548595_247110106_n - Copy

 


Актрисата Марта Вачкова подкрепи своя приятел Михаил Заимов и не скри вълнението си от срещата на младите стипендианти с именития учен и фотограф. Водена от любопитство, тя също задаваше въпроси, свързани с преживяванията на родния Понт.
“Фотографията е кражба на миг от вечността”, сподели Заимов и допълни: „Трябва да имаш научна подготовка, добро оборудване, търпение и желание, за да постигнеш гениалния кадър.”


 

mentori_zaimov

 


Стилияна, Мария и Радина са отличнички в програмата за насърчаване на млади дарования “Евробет талант”. Тя е създадена през 2014 г. като резултат от успешното сътрудничество между „Евробет”, Фондациите „Аполония” и „Помощ за благотворителността в България”. Програмата има за цел да насърчава младежи между 18 и 25 години в областта на музикалните и визуалните изкуства.

Следващата менторска среща в Литературен клуб Перото в Двореца на културата е на 5-ти декември от 12.00 часа. Тогава стипендиантите в раздел изпълнителско изкуство ще събеседват със своя ментор Ангел Заберски. Новата сесия за набиране на кандидатури ще бъде отворена в края на април, началото на май 2016-та.

Текст и снимки: Press

Вижте още: 

СОФИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ПАРИЖ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА НОВИЯ КРЕМ НА DARPHIN

DIVINO.TASTE 2015 – СОФИЯ ЩЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРСКОТО ВИНО

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък сме бели и добри…може би…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ