ФРАНСИС КУРКДЖИЯН – новият „нос“ на DIOR

x

Преди няколко дни PARFUMS CHRISTIAN DIOR обяви назначаването на Франсис Куркджиян като Директор на парфюмните творения. Той ще отговаря за създаването на ароматите на марката.

Но кой е Франсис Куркджиян?Талантът му се проявява рано – той е само на  25 години, когато композира първия си мъжки аромат, LE MALE на JEAN-PAUL GAULTIER, който изстрелва кариерата му нагоре. Страстен артист и изключително умел парфюмерист, той никога не спира да се развива след първоначалния си успех, редефинирайки самата концепция на парфюма, включително и отваряйки свое ателие за аромати по поръчка  през 2001г. През 2009г. заедно с Марк Шая откриват MAISON FRANCIS KURKDJIAN. Франсис Куркджиян е смятан за един от основните ключови играчи в света на парфюмите днес. Той е визионер, който непрекъснато разширява възможностите на ароматите и внася артистично измерение в създаването на ухания. През годините той има множество колаборации с известни артисти, а неспирното му естетическо пътешествие води до паметни олфактивни инсталации и представления на великолепни места като GRAND PALAIS и CHÂTEAU DE VERSAILLES, уникална локация, която отдавна резонира с MAISON DIOR.
Франсис Куркджиян наследява Франсо Демаши, парфюмерист на Dior от 2006г. Той ще остане и артистичен Директор на MAISON FRANCIS KURKDJIAN.

“Велика чест е за мен да се присъединя към PARFUMS CHRISTIAN DIOR, къща с богата, вдъхновяваща история и творчески дух, насочен към бъдещето. Искам искрено да благодаря на Бернар Арно, че повярва в мен като част от LVMH!“

Поздравяваме PARFUMS CHRISTIAN DIOR за избора, и очакваме с нетърпение творенията на Франсис Куркджиян!


Текст: ПР/Fashion Inside

Снимка: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черен клин от SAINT LAURENT

Черен клин от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от CASTAÑER

Еспадрили от CASTAÑER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла миди пола от VALENTINO

Бяла миди пола от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от DOLCE & GABBANA

Къси дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Изцяло в бяло – мото на деня.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ