H&M Design Award 2015: Финалистите!

x

 

 

 


 

Кои са финалистите за наградата H&M Design Award 2015?  Избраните осем възпитаници на водещи университети за дизайн от целия свят са сред най-обещаващите таланти на своето поколение. За четвърта година специалната награда подчертава ангажимента на шведската марка към насърчаване на бъдещите таланти, способни да дадат силен тласък на световната мода.

„H&M е компания, развиваща се чрез моден дизайн, и за нас е чест да подкрепяме бъдещи таланти в тази сфера. Креативността, страстта и техническите умения, които наблюдаваме при тазгодишните претенденти за наградата H&M Design Award, са наистина изключителни“, споделя Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер на H&M, New Development.

Всеки финалист ще представи своите източници на вдъхновение и колекцията си пред жури от модни експерти, което ще избере големия победител. Финалистите ще получат и парична награда в размер на 5 000 евро. Тази година в журито участват Луела Бартли, главен дизайнер в Marc by Marc Jacobs, Лусинда Чеймбърс, моден редактор на британското издание на списание Vogue, Паула Голдщайн ди Принчипе, творчески директор, Томи Тон, визуален журналист, Анджело Флакавенто, моден критик на свободна практика, Джъстин О’Ший, Директор по изкупуването за Mytheresa.com, Лили Алън, певица и композитор, Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер, New Development, H&M и Маргарета ван ден Бош, творчески консултант, H&M.

А ето ги и финалистите:

 


 

 

 

 


 

Магдалена Брозда (Полша) – Магдалена има магистърска степен от Университета по изкуства и дизайн в Женева. Колекцията ѝ се основава като подход на позитивните и празнични идеи за смъртта.

 


 

 

 

 


 

Андреас Екльоф (Швеция) – Андреас е завършил магистратура в Шведското училище по текстил в Борас, Швеция. В колекцията, с която участва в конкурса, използва залепващи се кантове, с които развива нови идеи при връхните облекла.

 


 

 

 

 


 

Греъм Фен (Канада / Хонконг) – има магистърска степен от колежа Central Saint Martins, Лондон. Греъм използва техники на ръчно тъкане, за да разработи сложните тъкани на своите минималистични силуети.

 


 

 

 

 


 

Андреа Джиапей Ли (Китай) – Андреа е завършила магистърска програма по изящни изкуства в колежа Parsons, Ню Йорк. В колекцията си прилага противоположното на своето разбиране за естетика, за да определи себе си и своята работа по нов начин.

 


 

 

 

 


 

Джеймс Кели (Великобритания) – Джеймс има магистърска степен от Кралския колеж по изкуствата в Лондон. Той черпи вдъхновение от фотографските образи на облекла, заснети в движение.

 


 

 

 

 


 

Леонард Кочич (Сърбия / Швеция) – Леонард е учил в Колежа по дизайн Beckmans, Швеция. Колекцията, с която участва в конкурса, е изградена върху спомените му за неговата майка.

 


 

 

 

 


 

Симон Ли (Хонконг) – Симон е учил специалност „Мъжка мода“ в колежа Parsons, Ню Йорк. Колекцията му е вдъхновена от документалния филм „Децата от Ленинградски“.

 


 

 

 

 


 

Фиона О’нийл (Ирландия) – Фиона има бакалавърска степен от колежа Central Saint Martins, Лондон. Колекцията, с която участва в конкурса, е вдъхновена от жени-художници, които рисуват картини на други жени.

Текст: Станислава Добрева / H&M България

Снимки: H&M България

Вижте още:

Victoria’s Secret Fashion Show 2014: Земният рай се намира в Лондон

GIO DIEV SAMPLE SALE: Когато 80% намаление е всичко, което искаме!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ