FLAM(E)BOYANT от Иван Асен 22 – огънят като вдъхновение

x

Огънят е живот. Огънят е страст, сила, уют, сигурност. Огънят е магия…

Тази година, Коледната тема на ИВАН АСЕН 22 напуска студа, снега и заледените пътеки, за да се насочи към топлината, светлината и искрящата страст на противоположния им елемент: ОГЪНЯ! Символиката на пламъка, обхващаща всички аспекти: от уюта и меката топлина на камината, през разпалените и разгорещени страсти, до тлеещия огън и изпепелените полета… разруха, трансформация, ново начало – ще превъплътим този вдъхновяващ елемент в искрящи модни творения!


илюстрация: Милица Миланова


Различните състояния на горящи и разтапящи се повърхности, на тлеещи и угаснали въглени и пепел,  на опърлени ръбове, миризмата на горящо дърво, греяно вино, карамелизирана стапяща се захар – куп вдъхновения за разработка на тактилни структури, за работа с греещи и тлеещи цветове, със светлини и сенки, за създаване на раздвижени, трансформиращи се меки или остри форми, избуяващи силуети, ярко и запомнящо се присъствие.


илюстрация: Диляна Чолакова


Дизайнерските разработки ще включват вдъхновени от пламъци задвижени елементи и форми: ресни, волани, плисета. Ще видим богати наслоявания на текстурирани и различни на плътност повърхности и плетива в огнени цветове. Пепел и разтопени повърхности пък ще бъдат преведени в набори, вълнообразни форми и обеми. Опърлени, обгорени ръбове ще служат за вдъхновение за третиране на материи.

Връхните дрехи ще са с изчистени слоеве, принт с триизмерен ефект, ватирани обеми, свръхизмерни функционални елементи, скулптурни ръкави.


илюстрация: Полина Сотирова


В събитието участват дизайнерите и лейбълите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, nelmit, Off Limits, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Динка Касабова, Стиляна Джонгова, Илка Пейчева, YOD by Яна Дворецка, Инна Габровска, Евгени Петков и Йордан Михалев. Авторски аксесоари ще представят Гергана Труканова, Калина Чанкова, Весела Мигарова, Five Seasons и KENNA Jewelry.

Като „Нови имена” в настоящото издание ще се включат студентите от 3 курс от НБУ Милица Миланова, Ели Ненковска, Анита Рачева и Кристина Любенова.


илюстрация: Милица Миланова


Лице на предвидената авторска фотосесия на Петър Тановски с дизайнерските модели  ще е неповторимата Александра Спасова, с грим от Арина Митева и коса от Станимир Барутчиев-Миро.

Специално оформеният към темата на събитието интериор е на Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали поема отново Георги Флоров.


илюстрация: Полина Сотирова


Поради ограничителните мерки, посещенията на изложбата ще се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във фейсбук и на имейл: nelmit@yahoo.de.

Дизайнерското събитие се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по програмата „Едногодишна подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата“.


Текст и снимки: ПР

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени