КРЪГ МИСЪЛ

x


На интересна среща кани издателство „Книгомания“, което организира гостуването на италианския журналист Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere della Sera, който пристига в България специално за премиерата на книга от Тициано Терцани.„Краят е моето начало“ е пътешествие от един баща до неговия син и представлява духовните послания на една от най-спиритуалните фигури в журналистиката – Тициано Терцани до неговия син – Фолко.

Тициано Терцани е роден във Флоренция през 1938 г. Повече от трийсет години живее в Азия заедно с жена  си Анджела и с децата си Саския и Фолко. Работи като кореспондент за немския седмичник Дер Шпигел и сътрудничи на известните италиански вестници: Еспресо, Ла Република и Кориере дела Сера. Чувствителен и търсещ отговорите на видимите и невидимите въпроси, Терцани се изненадва от големия успех на публикуваната през 1995 г. книга „Един гадател ми каза“. Там разказва личната си история, която се случва в края на 70-те, когато в Хонг Конг местен гадател му предрекъл смърт, ако се качи на борда на самолет. Страхът го провокира през цялата следваща година да пътува и обикаля Азия с влак. Този тип пътешествие го доближава до хората, до местните обичаи и традиции, което добавя към мъдростта му и безгранична щедрост. Голямата му популярност се дължи не само на интересния стил, с който ни прави свидетели на важни моменти в човешката история, но и на живота му, посветен в търсене на истината. През 2002 г. излиза книгата „Писма срещу войната“ – едно послание за мир, което Тициано Терцани отправя в желанието си да спре  задълбочаването на кризата Изток – Запад след американското нападение над Афганистан. В последната си книга „Още един кръг с въртележката“ (2004), написана в различните фази на лечението на рака, той се пита за смисъла на човешкото съществуване. Умира в Орсиня през юли 2004 г. Завещава ни разговорите със сина си, които се превръщат в химн на живота.Представянето на книгата от Тициано Терцани „КРАЯТ Е МОЕТО НАЧАЛО. Един баща разказва на сина си голямото пътешествие из живота“ е на 22 май (сряда) 2019 г., 18,30 ч. –  Книжен Център „Гринуич“

Събитието се провежда със специалното участие на Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт, и журналиста Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere della Sera. Водещ на събитието е Георги Тошев. Ще присъства и Пенка Манолова, преводач на „Краят е моето начало“.

Премиерата е организирана съвместно с Италианския културен институт – София.Текст и снимки: Книгомания

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто ЛЕОПАРД

Палто ЛЕОПАРД Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от GIVENCHY

Гащеризон от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от BALMAIN

Гащеризон от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В неделя е време да оцветим деня и да му добавим стил.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ