КРЪГ МИСЪЛ

x


На интересна среща кани издателство „Книгомания“, което организира гостуването на италианския журналист Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere della Sera, който пристига в България специално за премиерата на книга от Тициано Терцани.„Краят е моето начало“ е пътешествие от един баща до неговия син и представлява духовните послания на една от най-спиритуалните фигури в журналистиката – Тициано Терцани до неговия син – Фолко.

Тициано Терцани е роден във Флоренция през 1938 г. Повече от трийсет години живее в Азия заедно с жена  си Анджела и с децата си Саския и Фолко. Работи като кореспондент за немския седмичник Дер Шпигел и сътрудничи на известните италиански вестници: Еспресо, Ла Република и Кориере дела Сера. Чувствителен и търсещ отговорите на видимите и невидимите въпроси, Терцани се изненадва от големия успех на публикуваната през 1995 г. книга „Един гадател ми каза“. Там разказва личната си история, която се случва в края на 70-те, когато в Хонг Конг местен гадател му предрекъл смърт, ако се качи на борда на самолет. Страхът го провокира през цялата следваща година да пътува и обикаля Азия с влак. Този тип пътешествие го доближава до хората, до местните обичаи и традиции, което добавя към мъдростта му и безгранична щедрост. Голямата му популярност се дължи не само на интересния стил, с който ни прави свидетели на важни моменти в човешката история, но и на живота му, посветен в търсене на истината. През 2002 г. излиза книгата „Писма срещу войната“ – едно послание за мир, което Тициано Терцани отправя в желанието си да спре  задълбочаването на кризата Изток – Запад след американското нападение над Афганистан. В последната си книга „Още един кръг с въртележката“ (2004), написана в различните фази на лечението на рака, той се пита за смисъла на човешкото съществуване. Умира в Орсиня през юли 2004 г. Завещава ни разговорите със сина си, които се превръщат в химн на живота.Представянето на книгата от Тициано Терцани „КРАЯТ Е МОЕТО НАЧАЛО. Един баща разказва на сина си голямото пътешествие из живота“ е на 22 май (сряда) 2019 г., 18,30 ч. –  Книжен Център „Гринуич“

Събитието се провежда със специалното участие на Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт, и журналиста Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere della Sera. Водещ на събитието е Георги Тошев. Ще присъства и Пенка Манолова, преводач на „Краят е моето начало“.

Премиерата е организирана съвместно с Италианския културен институт – София.Текст и снимки: Книгомания

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако може да съберете лятото в една рокля, то не се колебайте да го направите!

Ако сте пропуснали
Най-четени