NEWCOMERS’ WEEKS #2 – още нови таланти на Иван Асен 22

x

Програмата NEWCOMERS`WEEKS на ИВАН АСЕН е формат за представяне на най-младите модни таланти: дебютиращи дизайнери или лейбъли със собствени колекции, отличаващи се със силна авторска визия.Второто издание #2/2023 стартира на 19 октомври и ще запознае публиката с две впечатляващи колекции на млади български дизайнери, селектирани от конкурса за млад дизайнер IDEA MODA, чийто партньор дизайнерската платформа ИВАН АСЕН 22 е вече за втори пореден път.

Колекцията FUKINSEI на новия български бранд LENÉCRA е характерна със своя безграничен артистичен стил, постигнат чрез асиметрия и абстракция в естетиката на дрехите. Интригуващите структури от нишки в дизайна са символ на преплетените невидими връзки между хората, енергийната нишка на трансформативната сила на природата, както и на хармоничното сливане на различни влияния от азиатски култури в дизайна. FUKINSEI е принцип в „дзен“, който поддържа идеята, че балансът може да се контролира чрез неправилни форми и че има балансирана асиметрия. Със свободните аморфни форми в дизайна FUKINSEI подчертава естествената красота и осигурява лукса на тялото да се движи свободно и с лекота.


FUKINSEI


FUKINSEI


Зад бранда LENÉCRA стоят дизайнерките Мария Попова и Гергана Димова, чиято мисия е да създадат безгранична и хармонична вселена чрез своята философия, артистична дейност и минималистичен, съвременен и алтернативен дизайн. Всеки един аспект на творчеството на марката е насочен към постигането на свързаност и с други изкуства, чрез което се създава история, вечност и неповторимост в духа на всяка една дреха. Чрез дълбока връзка с природата и нейните елементи, LENÉCRA вдъхновява да съзерцаваме своята собствена уникална природа и да съживим истинската си същност. Брандът отхвърля граници, насърчавайки индивидуалността и изразяването на идентичността на всеки човек.


FUKINSEI


Другата колекция, която ще бъде представена в рамките на програмата, е DIGITI SIGNUM – дипломна работа на Милица Миланова. Идеята зад проекта й е оставянето на отпечатък  – в буквален и преносен смисъл, произхождаща от съзнателната и несъзнателна нужда да бъдем уникални и отличими в морето от хора, обитаващи планетата. Нуждата на индивида да бъде запомнен и да комуникира чрез най-примитивния начин, познат на човечеството – жестовете и отпечатъка на ръце. Примитивните хора са изобразявали ръцете си, защото това е бил инструментът им за ловуване, с тях са се хранили и милвали любим човек. Днес, ръцете ни са също толкова важни, не само заради функционалността си, но и защото носят информация и код за  индивидуалността и живота на всеки един от нас чрез множество уникални линии и фигури.
С колекцията си дизайнерката оставя своя буквален отпечатък върху дрехата посредством дигитален и 3-D-принт на своята ръка и пръстов отпечатък, обгърнати от експлозия от цветове.


DIGITI SIGNUM


DIGITI SIGNUM


Милица Миланова е завършила специалност „Мода“ в Нов български университет. По време на обучението си участва в различни странични проекти, като изложба в чест на Пиер Карден в „Дом на киното“ и др. Като асистент на главния дизайнер Яна Дворецка създава облеклата за няколко пиеси в студентския театър, като „12 разгневени жени“, „Престъпления на сърцето“ и др . От 2021 г. е част от концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“, а през 2022 г. участва в Майсторски клас на Нели Митева по концептуална мода на тема „Изолация и Приобщаване“ с изложба на реализираните проекти в галерия „Порт-А“.
Работейки за българския бранд Миноар, Милица разширява кръгозора си върху авангардния стил и изкуство и основоположните принципи на  модата.
В момента е младши мърчандайзер във фирмата за плетива Maestro Knitting.
В своите проекти и дизайни Милица обича да предизвиква себе си, да експериментира с текстилни техники и да създаване авторски принтове.


DIGITI SIGNUM


Отворени врати:
Събота и неделя, 21. и 22.10. от 14:00 – 20:00 ч.
В останалите дни на времетраенето до 5.11.с уговорка на посещения на тел.0888399506 или е-mail: nelmit@yahoo.de

Повече за събитието вижте ТУК.


Текст: Fashion Inside

Кредити снимки:

Колекция DIGITI SIGNUM:

Модел: Дияна Петрова
Грим: Милица Миланова
Прическа: Селин Миткова
Фотограф: Стилиян Мурджев
Асистент фотографи: Йоан Бонев, Вероника Найденова
Дизайнер: Милица Миланова

Колекция FUKINSEI:

Кредити: LENÉCRA

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нещо от Chanel? Задължително!

Ако сте пропуснали
Най-четени