NEWCOMERS’ WEEKS #1/2023 – нови таланти на Иван Асен 22

x

ИВАН АСЕН 22 стартира новия есенен сезон с наложилата се от няколко години програма NEWCOMERS` WEEKS за представяне на най-младите модни таланти: студенти по мода от висшите учебни заведения, изпъкващи със своеобразен авторски почерк.


Сю Иян

Колекция „Пъстър сън“

Помните ли сънищата си? Колкото и правила да има в реалния живот, в сънищата сме свободни, там няма логика, няма закони, всичко може да се случи. Може би сънищата са единственото пространство, където безграничното въображение може да играе след детството, тайнственото място, където хората все още запазват свободата на сюрреалистичната фантазия. Сънят не знае, че е сън, но реалността знае. Сънищата са светът на нашите съзнания, те често предават това, което е в душата ни, и някои хора изобразяват вътрешния си свят на емоции чрез сънищата си. Границата между реалността и сънищата се размива, а човешките слабости и неувереност се събуждат. Нямаме право да бъдем зрители на живота си, а цветните истории могат да ни въвлекат в безпътица, но за щастие може да е необходим само един сън, за да се събудим.

Човекът е връзката между сънищата и реалността.


Първото издание #1/2023 ще срещне публиката с креативните работи на студенти от НХА.

През изминалата 2022/2023 година студентите от специалност „Моден дизайн“ към Национална художествена академия работиха по теми, обвързани с пост-ковид вълната. Селекцията модели са разработки по темите „Между сън и реалност“, „Карнавал“ и „Сюрреализъм“.

Основните глобални тенденции са свързани с реалността, надеждата, бъдещето, имагинерните хипотетични светове, които може да създадем в момент на изолация, сюрреалистични препратки, съвременния, „див“ свят, който се развива в технологична и духовна посока.


   Михаела Александрова

Колекция „Culture Travel“

Концепцията проследява едно неограничено пътуване на съзнанието, което започва в съня, но не е ясно кога ще приключи и дали ще достигне реалността. Това пътуване разкрива нови светове и ни запознава с техните култури. Именно те носят главното вдъхновение на колекцията. Силуетите, текстурите, цветовете, натрупванията и техниките носят духа и инспирацията от всичко познато и непознато, което съзнанието ни среща по време на това пътуване между културите.

След последните две години „бъдещето“ е относително понятие, което носи несигурност, но и надежда. Въпреки това този застой създава предпоставки за вглъбяване и трансформиране на креативната енергия.

От друга страна се възраждат и две отминали, пречупени през призмата на времето теми: сюрреализъм и детство. И двете теми са свързани със спокойствието на нашите фантазии или комфорта и безгрижността на детството.


В изложбата участват студенти от  първи до магистърски курс:

Бояна Ангелова, Дебора Тодорова, Деница Целова, Димитър Тодоров, Доротея Кирова, Ива Георгиева, Лю Инджуин, Мая Димова, Нина Вангелова, Ния Йорданова, Рая Виктор, Теодора Пенкова.

В рамките на представянето ще бъдат показани и бакалавърските дипломни колекции на Михаела Александрова и Сю Иян.

Отворени врати:

Събота и неделя, 30.09. и 1.10. от 14:00 – 20:00 ч.

В останалите дни на времетраенето до 8.10.с уговорка на посещения на тел.0888399506 или е-mail: nelmit@yahoo.de

Повече за събитието вижте ТУК.


Текст: ПР

Кредити Михаела:

Фотограф: Евгени Гочев

Модели: Калоян, Свантие, Анастасия, Теменуга 

Грим: Еда Кадирова

Бижута: Петя Тодорова

Кредити Сю Иян

Модели : Надя Узун , Димитър Батинков

Грим и прическа : Станислава Черганова, Димитър Тодоров

Фотограф : Димитар Владимиров / Dimitar Vladimirov

Дизайнер : Сю Иян

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес смело комбинираме принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени