Нов и уникален календар на Pirelli от Рио

x

 


Годината е почти към края си и продължаваме да се вълнуваме около светския шум провокиран от издаването на най-известните календари в света. Този път избрахме да ви покажем и разкажем за календара на Pirelli, защото е различен, защото ни отведе надалеч и малко ни стопли.

 


 


Снимките са лично дело на един от най-прочутите световни фотографи – Стив Маккъри. Локацията, на която са заснети фотосите е магнетичната Бразилия, екзотичния Рио де Жанейро и неговите скрити кътчета със запазени исторически гледки и бедни квартали. Известните момичета, които бяха заснети са Изабели Фонтана, Петра Немцова, Лия Кебеде, Карли Клос и други. Според италианското издание на Vanity Fair, моделите по-скоро изглеждат като посланици на добра воля в хуманитарни проекти, което никак не е лошо тълкувание. Все пак повечето от главни героини в календара по принцип подкрепят благотворителни каузи или самите те са основатели на такива организации.

 


 


За пръв път момичетата, които се снимат за календар на Pirelli не са голи. Самият Маккъри отбелязва, че първоначалната му идея е била да изобрази жени, които са секси без да са голи и нарича произведението си „Календар на душата”. Интересен факт е, че за пръв път на фотография се появява жена в напреднала бременност, и то не коя да е, а самата Адриана Лима.  

 


 


Календарът е красив, прекрасно предава духа на Бразилия, демонстрира отдаденост към добрите дела и каузи, и въпреки всичко, наистина е секси. Живите цветове, бразилска атмосфера от перспективата на забравените квартали ни дадоха още една причина да посветим този материал на луксозните снимки от въпросния календар.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ