Още се колебаете дали да си купите онази шарена рокля? Използвайте Bendi

x

 

 

 


 

Днес попаднахме на Bendi – мобилно приложение, което от сега нататък ще ни помага в избора на облекло на принципа на споделянето и харесването в една обща мрежа. Bendi ще се хареса на онези, които знаят, че е важно как изглеждат. Създаден от мъже, но функционален и за двата пола, ето какво още трябва да знаете за днешното ни модно откритие.

 


 

 

 

 


 

Как работи Bendi? Ако ви предстои да отидете на важна среща или просто избирате нова визия, ако отивате на интервю за работа или трябва да се подготвите за първа среща, мобилното приложение ще ви улесни в избора на дрехи и аксесоари за всяка ситуация. Използвайки приложението, може да поискате съвет от приятели. Единственото, което трябва да направите, е да се снимате и да споделите снимката с тях, за да могат без да са до вас те да оценят избора на облекло. Интересно е обаче, че снимките могат да се споделят както с приятели, така и с непознати и всички те спокойно могат да коментират облеклото и стила ви. За целта приложението има функция, която позволява снимката да бъде анонимна, като лицето може да бъде замъглено.

 


 

 

 

 


 

Bendi също служи като моден каталог, позволявайки да бъдат разглеждани и оценявани облеклата и на други хора. В момента приложението e разработено за Apple устройства и може да бъде сваляно безплатно от App Store. Предстои разработването му и за Android устройства.

В момента екипът на Bendi се състои от трима човека. Никола Телкеджиев, който е съосновател и изпълнителен директор и двамата му американски състуденти и партньори – Остин и Браян, които се концентрират върху набирането на финансиране и маркетинга.

 


 

 

 

 


 

Идеята за Bendi възниква, когато съотборникът на Никола Телкеджиев, Остин отива в местен магазин с идеята да си избере панталон за едно от университетските партита. Той се спира на модел кафяви панталони, но не е сигурен в своя избор. Тогава решава да пита свой приятел дали панталоните му отиват. Изпраща снимка на своя приятел още докато е в пробната и неговият приятел му отговаря, че според него панталоните му стоят отлично. Остин решава да купи панталоните, но веднага щом се появява на партито същата вечер всички започват да му се присмиват заради кафявите панталони. Тогава на него му идва идеята да измисли нов начин за споделяне на снимки на облекла, така че да се добере до мнението на не само един приятел, но и на други непознати хора.

 


 

 

 

 


 

Мобилното приложение е интересно от гледна точка на това, че би могло да се използва като моден барометър от всеки. То ще събира снимки на хора с модни идеи, ще ви позволи да ги оценявате, а и ще може да се забавлявате, докато „четете“ стила на приятели и непознати. Bendi ще бъде нещо като обща платформа за хора, които не се занимават с модно блогърство, но пък ще могат да покажат стила си на останалите по подобен начин. А какви позитиви още има приложението, предстои да разберем.

Текст: Fashion Inside/Press

Снимки: Bendi

Вижте още:

I Laugh You. I really do!

Притеснени преди бизнес среща? Има приложение и за това!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ