Повод за гордост с „ИВАН АСЕН 22”

x


Неведнъж сме разказвали за постиженията на Иван Асен 22 и умението да събират на едно място изключителни модни таланти, вдъхновени от идеята да създават красота. Последователността и добрата работа не остават незабелязани и извън граница. Щастливите новини за платформата тепърва предстоят, сигурни сме! Добро начало дават именно двете награди за„носимо изкуство” и „вдъхновяващо визионерство” в Любляна.

Zavod BIG, Център за креативна икономика на Югоизточна Еропа, вече 16 години подред провежда изложението „Month of Design“, фестивал със сериозна програма и мисия, показващ най-добрите, устойчиви и смислени произведения в областта на продуктовия и интериорния дизайн и архитектурата.

Специална част тази година са BIG SEE FASHION DESIGN AWARDS. Освен отличените за представяне в павилионите дизайнери, се присъждат специални награди в категориите The IT factor of a country, Wearable art / Timeless, Step forward и Inspirational – visionary. Особено специална награда, връчвана на личности – визионерски лидери, които обогатяват и вдъхновяват творческия свят, имат визията как да придвижат нещата напред, изследват границите на дизайна и спомагат за насърчаване на творческата среда в региона на Югоизточна Европа. Тяхната дейност дава значителен принос към ролята на дизайна в региона и благодарение на техните усилия дизайнът в Югоизточна Европа е поставен на картата на най-големите постижения в дизайна. Хора, които възпламеняват другите със своята страст и ги насочват в правилната посока, мотивирайки ги  да извлекат най-доброто от себе си.

И тук идва гордостта за България!Работата от концептуалната изложба „1,5 км…” на Иван Асен 22 за представяне в българския павилион е селектирана от куратора за моден дизайн Мета Мегушар Бизян, а авторът й, дизайнерът Георги Флоров, е отличен с BIG SEE FASHION DESIGN AWARD 2018-Wearable Art. Няма как да не се почувстваме изключително щастливи и горди от факта, че Нели Митева, артистичен директор на дизайнерската платформа Иван Асен 22, куратор на концептуалните модни изложби и приятел на Fashion Inside, грабва BIG SEE INPIRATIONAL-VISIONARY AWARD 2018 за обединяването й на творческите сили на цяла група дизайнери и развиване на концептуалната посока в модата в югоизточноевропейския район.Така Нели се нарежда до други две големи имена и личности-визионерни лидери: иконичната Даян Перне, която фокусира вниманието на света върху югоизточноевропейския дизайн от години, и професор Изет Цури, който, след бляскава кариера в Париж в сътрудничество с големите имена в модата като Азедин Алая и Жан-Пол Готие, създава частен Международен Моден институт в Косово и Скопие.

Поздравления и пожелания за още много успехи на Иван Асен 22! Заслужавате го!Текст: Теа Николова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ