Повод за гордост с „ИВАН АСЕН 22”

x


Неведнъж сме разказвали за постиженията на Иван Асен 22 и умението да събират на едно място изключителни модни таланти, вдъхновени от идеята да създават красота. Последователността и добрата работа не остават незабелязани и извън граница. Щастливите новини за платформата тепърва предстоят, сигурни сме! Добро начало дават именно двете награди за„носимо изкуство” и „вдъхновяващо визионерство” в Любляна.

Zavod BIG, Център за креативна икономика на Югоизточна Еропа, вече 16 години подред провежда изложението „Month of Design“, фестивал със сериозна програма и мисия, показващ най-добрите, устойчиви и смислени произведения в областта на продуктовия и интериорния дизайн и архитектурата.

Специална част тази година са BIG SEE FASHION DESIGN AWARDS. Освен отличените за представяне в павилионите дизайнери, се присъждат специални награди в категориите The IT factor of a country, Wearable art / Timeless, Step forward и Inspirational – visionary. Особено специална награда, връчвана на личности – визионерски лидери, които обогатяват и вдъхновяват творческия свят, имат визията как да придвижат нещата напред, изследват границите на дизайна и спомагат за насърчаване на творческата среда в региона на Югоизточна Европа. Тяхната дейност дава значителен принос към ролята на дизайна в региона и благодарение на техните усилия дизайнът в Югоизточна Европа е поставен на картата на най-големите постижения в дизайна. Хора, които възпламеняват другите със своята страст и ги насочват в правилната посока, мотивирайки ги  да извлекат най-доброто от себе си.

И тук идва гордостта за България!Работата от концептуалната изложба „1,5 км…” на Иван Асен 22 за представяне в българския павилион е селектирана от куратора за моден дизайн Мета Мегушар Бизян, а авторът й, дизайнерът Георги Флоров, е отличен с BIG SEE FASHION DESIGN AWARD 2018-Wearable Art. Няма как да не се почувстваме изключително щастливи и горди от факта, че Нели Митева, артистичен директор на дизайнерската платформа Иван Асен 22, куратор на концептуалните модни изложби и приятел на Fashion Inside, грабва BIG SEE INPIRATIONAL-VISIONARY AWARD 2018 за обединяването й на творческите сили на цяла група дизайнери и развиване на концептуалната посока в модата в югоизточноевропейския район.Така Нели се нарежда до други две големи имена и личности-визионерни лидери: иконичната Даян Перне, която фокусира вниманието на света върху югоизточноевропейския дизайн от години, и професор Изет Цури, който, след бляскава кариера в Париж в сътрудничество с големите имена в модата като Азедин Алая и Жан-Пол Готие, създава частен Международен Моден институт в Косово и Скопие.

Поздравления и пожелания за още много успехи на Иван Асен 22! Заслужавате го!Текст: Теа Николова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Перфектният аутфит за работещи момичета!

Ако сте пропуснали
Най-четени