PROGESKIN – КОГАТО НАУКАТА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА СТАРЕЕНЕТО

x

През изминалата седмица, в галерия nOva Art Space, Biologique Recherche – България ни разведе стъпка по стъпка из лабиринта на дълголетието, за да ни представи последната иновация в грижата за кожата – Serum Progeskin. Безпрецедентен продукт срещу стареенето на кожата, който подсилва дълголетието на клетките.Започваме своя път в галерията с изящен модел на българската дизайнерка Denina Martin® Collection, вдъхновен от научното откритие зад Progeskin. Една рокля, която олицетворява непреходната елегантност и връзката между нишките, които обличаме и нишките на младостта, и живота.Кратка разходка ни разкрива тясната връзка между тези ценни нишки и Klotho – протеинът на младостта, който забавя встъпването на клетките в стареене. Klotho никак не е случайно име на протеин, защото така се е казвала и богинята на съдбата, най-малката дъщеря на Зевс, която преде нишката на човешкия живот.

Някъде на границата между науката и митологията, забелязваме тънки нишки прежда в пространството на nOva Art Space, символистично преплетени в клоните на Дървото на живота. Една внушителна инсталация, символ на дълголетието, създадена изцяло от хартия, от талантливата Цветана Недева – Kinderlist.След само броени минути се потапяме в презентацията на д-р Юлия Самосенко, международен тренер на Biologique Recherche, за да научим всичко за серума, който ще промени грижата за кожата ни. Една от най-красивите изненади на вечерта е присъствието на прекрасната Деница Стоянова на сцената. Истинско вдъхновение, успешна жена и Brand Ambassador на Biologique Recherche – България,  Деница е в роля, която истински и отива – на водещ и модератор, в интересен разговор с д-р Самосенко. 

Представяме ви вдъхновяващата история зад едно откритие, което обещава да преобърне процесът на стареене, с епидермално подмладяване от -12,7 години. 

 Клетъчното стареене е този процес, при който клетките престават да се делят и преминават в състояние на постоянен покой. Навлизайки в стареене, клетките губят способността си да функционират нормално и могат да отделят възпалителни вещества, които допринасят за различни патологии, свързани с възрастта. Това явление започва още при раждането ни и само се засилва през целия живот, като с времето се отразява на качеството и плътността на кожата.

Последната иновация, плод на изследванията на Biologique Recherche, Serum Progeskin се противопоставя на видимите признаци на стареене на кожата и подсилва дълголетието на клетките.

Патентованата, силно активна формула на Progeskin регулира синтеза на протеините, които имат влияние в комплексния процес на стареене – Progerin и Klotho с една ясна цел – да преобърне този необратим процес.Progerin е анормален протеин, показател за клетъчното стареене. Натрупва се естествено с възрастта и постепенно засяга клетъчните ядра. Натрупването на Progerin нарушава клетъчната регенерация и целостта на извънклетъчния матрикс, и води до функционални изменения в тъканите.

 Klotho е протеин на дълголетието,  още известен като „протеина на младостта“, който забавя встъпването на клетките в стареене. За разлика от Progerin, Klotho е основният протеин, отговорен за правилната клетъчната функция.  На епидермално ниво той запазва младостта на кожата, като повишава устойчивостта й към оксидативния стрес и блокира метаболитните пътища на стареенето.

Добре, но каква е връзката между Serum Progeskin, с протеините Progerin и Klotho? Настъпи моментът, когато изследователите на Biologique Recherche създават научно откритие и го превръщат в серум, който ще промени живота ни. Serum Progeskin се противопоставя на видимите признаци на стареене на кожата със своята уникална формула с двойно действие, благодарение на 2 мощни вектора (активни съставки):

Progescence® e трипептид със забележително подмладяващо действие, който намалява синтеза на Progerin, за да ограничи натрупването на стареещи клетки и да намали появата на признаци на стареене по кожата. Освен това Progescence® стимулира синтеза на колаген и повишава производството на сиртуини 1 и 3 – основни протеини в регулацията на клетъчното подмладяване. По този начин той подобрява плътността и еластичността на кожата, оформя контурите на лицето и изглажда бръчките.

Pro-KL® е съставка, която съдържа концентрирани в себе си изключителни свойства против стареенето. Активирайки протеина Klotho, Pro-KL® регулира клетъчния метаболизъм, за да забави навлизането на кожните клетки в стареене. По този начин насърчава тяхното дълголетие и предпазва кожата от стареене. Pro-KL® също така допринася за поддържането на извънклетъчната матрица, като запазва колагеновите и еластиновите влакна. В резултат на това кожата е преструктурирана и по-стегната. Освен това, тази патентована съставка притежава още антиоксидантни и противовъзпалителни свойства – за поддържане на младежкия външен вид и равномерния тен на кожата.Резултатите, които можем да очакваме

Чиста концентрация на науката, Serum Progeskin намалява експресията на протеинът Progerin с -26,6%, а епидермалното подмладяване е истински впечатляващо – с – 12,7 години*.
*Резултат от ex-vivo тест, проведен върху донори на клетки на различна възраст след 10-дневно прилагане на продукта.

Всички тестове са категорични. След 28-дневно редовно нанасяне на продукта два пъти дневно, стегнатостта се повишава с 11%, а еластичността със 17%. След 56 дни същите тези показатели са съответно + 23% нагоре и + 19%. Добрите новини продължават, тъй като Serum Progeskin е подходящ за всяко състояние на кожата, от 20 годишна възраст.

Serum Progeskin вдъхновява за женственост в живота, за дълголетие и красота на всички нива и е липсващият аксесоар, от който всяка жена се нуждае на своята тоалетка.Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени