„Пропорция на звука“ – силата на формата в One Gallery

x


Проектът “Пропорция на звука” представлява инсталация от меки скулптури, вдъхновени от деликатността на инфразвука  (минималнаната честота, която се улавя от човешкото ухо), в  присъствието на индустриална шевна машина с работещ двигател.

„Пропорция на звука“ е и своеобразна компилация от творческите търсения на Николай Божилов от последните години, в които вдъхновението му е в активна връзка между наука и мода. В  предишните си модни проекти вдъхновението му идва от понятия и теории на биологията (“DNA 2011”), химията („Formula 2013“), микробиологията („Symbiosis  2014“), астрономията („Black space 2016“, „Cosmos 2018“), математиката („Random 2019“), историята („Spirit 2020“).Проектът акцентира именно върху все по-голямата необходимост да разсъждаваме върху противоречивото настояще през призмата на науката.

В „Пропорция на звука“ провокацията идва от физиката и по-конкретно частта и, която изследва силата на формите и пропорциите на звуковите вълни. Дизайнът на обектите се създава с  т.нар. “конструиране чрез изваждане”, метод, който дава възможност за игра с функции и обеми така, както звукът манипулира пространства и възприятия. Основните конструктивни елементи  тук са кръг и линия, съвместяващи се с геометрията на механичните звукови вълни. Резултатът е серия от концептуални облекла-скулптури, които изследват пропорцията на звука в текстилен материал, така достигайки до потенциалната виталност на съществуването ни днес.

Повече за събитието вижте ТУК.


Текст и снимка: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от DOLCE & GABBANA

Миди пола от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична рокля от GAUGE81

Асиметрична рокля от GAUGE81 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ZIMMERMANN

Къси панталони от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини рокля от ZIMMERMANN

Мини рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята на цветя е най-добрата приятелка на приятелките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ