Работещо момиче, но с татуировки

x

 

 

 


 

Един от четирима души на възраст между 18 и 30 години има татуировка. Статистиката сочи, че в следващите няколко години 40% от останалите представители на тази възрастова група също ще бъдат татуирани. А най-интересно е, че 65% от любителите на перманентните рисунки са дами.

В днешно време не се изненадваме, когато видим млад човек с трайни мастилени произведения върху себе си. Схващането, че това е запазена марка на затворници или наркомани съществува във все по-малко съзнания, основно по-възрастни. Може би до момента, в който техните деца и внуци ще им покажат своите творения.

За да се реши човек да се „бележи” трайно, в доста случаи той е подтикнат от сантиментална идея. Затова много татуировки маркират скъп спомен, важно събитие, близък приятел или роднина, любовно преживяване. Така той не просто изрисува тялото си, а се свързва завинаги с момента, който е изобразен върху него.

Други хора пък не влагат чак толкова много смисъл и просто си татуират неща, които им харесват. Това не означава винаги, че татуировките са лишени от значение, а просто изобразяват елементи, които не са свързани пряко с живота на съответния човек.

 


 

 

Мрази ме днес, благодари ми утре

 


Дотук добре, но какво се случва, когато отидем на интервю за работа, а под ръкава ни наднича мастилено творение? Според американския Forbes, това би повлияло на съвсем малко работодатели. Част от тях твърдят, че това по никакъв начин не е свързано с работата и екипът им е силен, точно защото е формиран от много и различни хора, които обаче се допълват успешно. А и как една рисунка може да оказва ефект върху мисловната дейност?

Други управители и директори обаче се притесняват от татуировките, но не заради себе си, а заради това как биха повлияли на клиентите. Явно и перманентните шедьоври са като красивите жени – не предизвикват особено доверие.

Факт е обаче, че съществуват много фирми, които държат служителите им да спазват специален дрескод. А татуировките не са част от него. И ако през зимата облеклото включва риза с дълъг ръкав, а през лятото – с къс, то татуираният по ръцете представител на фирмата е твърде възможно да носи зимната си униформа и през топлите дни. Дискриминация?

Друг, далеч по-логичен факт е, че между рисунките по тялото и умствените възможности няма пряка връзка. Е, някои татуировки твърдят точно обратното, но тях ще приемем за изключения. В една по-малко тесногръда реалност мастилените творения могат да бъдат приети като израз на креативност. Такава, в която човек е толкова уверен, че не се страхува да я изрисува завинаги върху себе си. Татуировките са новата най-разпространена форма на изкуство. Която, ако до преди няколко години е била алтернативна, днес е изключително често срещана. И ако още има хора, които се съмняват в качествата на татуираните си съвременници, ще им припомня една мисъл: „Не съдете за книгата по кориците ѝ”.

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още:

Работещо момиче: когато светът се променя на 180 градуса

Fashion Inside търси младите таланти на България

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Любимата ни пола солей, комбинирана с още по-любимата ни бяла риза.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ