Силно европейско присъствие на текстилното изложение в Пловдив

x


Голям интерес в европейската модна индустрия предизвика новото изложение „ТексТейлър Експо“, чието първо издание ще се състои от 8 до 10 ноември 2018 г. в Международен панаир Пловдив. То ще покаже технологии, техника, материали за текстилната, шивашката и кожарската промишленост, облекло, трикотаж и аксесоари, дизайнерски идеи за нови линии

Участие вече са заявили производители и търговци от Турция, Полша, Румъния, Испания и Германия, съобщи Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, съорганизатор на „ТексТейлър Експо“ заедно с националния изложбен център. Специалисти и бизнес делегации от Австрия, Полша, Италия, Испания, Чехия, Литва и други страни ще дойдат като посетители, за да търсят партньори, добави тя.

Изложителите ще представят големи колекции от модерни платове за производство на дамски, детски, мъжки и спортни дрехи. Акцентира се на екологично чисти продукти, включително органичен памук. 32 фирми от Турция измежду които едни от най-големите износители, ще предложат трикотажни тъкани и платове от различни материали – вълна, памук, полиестер, вискоза, модал, микромодал, както и бои, химикали, услуги за апретура, багрене и печат. Голяма част от експозициите е заета от техника и декоративни елементи.

България се представя с производители на облекло, дизайнери, машини и аксесоари, платове, спомагателни материали, софтуер. Професионални училища за мода също ще присъстват на изложението.

За интереса към него говори и фактът, че лектор на два семинара за модните тенденции ще бъде Сара Олууд, творчески директор на онлайн платформата за дизайн The Trend Bunker. Тя е известна като експерт, успешно предвиждащ развитието на модните пазари.

Изложението привлече вниманието на професионалистите, защото дава възможност за презентиране на фирми с различен профил в четири направления: „Текстилна техника“, „Материали и консумативи“, „Договаряне – облеклото като услуга“ и „Готов продукт – мода“, коментира Валя Данкова. Според нея голям плюс е идеята за създаване на секцията „Дизайнерско пространство“, където ще се демонстрират нови концепции и колекции. Те може да се видят също на модните ревюта, както и в търговската зона.

„ТексТейлър Експо 2018“ ще събере компании от Европа, работещи в текстилната, шивашката и кожарската индустрия, и ще възроди изложенията, посветени на трите бранша. Специализирано международно изложение за текстилна техника и продукти ще предложи функционални и ефективни решения, ориентирани към производители, търговци и потребители. То се организира под егидата на Министерството на икономиката.

За допълнителна информация: Валя Данкова

тел. 0885049557, имейл office@textailorexpo.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежов тренч, деним, кецове – простотата, от оято всеки гардероб има нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ