Силно международно участие на най-голямото изложение за текстил и мода в България

x

Китайски фирми са заявили участие в „ТекстТейлър Експо 2019“. Най-голямото изложение за текстил и мода в България стартира миналата година и веднага стана популярно на Балканите. Неговото второ издание ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив.

След мащабното представяне на компании от Турция сега ще видим и производители на материали за шивашката промишленост от Китай, което ще бъде полезно за българските фабрики, коментира Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, съорганизатор на деловия форум. Тя припомни, че миналата година в него се включиха близо сто изложители от седем държави и прогнозира, че броят на участниците сега ще бъде по-голям.Това не е обикновено изложение, а интересна и полезна комплексна проява, добави Валя Данкова. За това говори фактът, че значими сделки за износ бяха сключени още при старта на първото издание, то посрещна повече от 3000 посетители специалисти от 13 страни, а изложението стана обединяващ център на балканската модна индустрия, посочи тя.

„ТексТейлър Експо“ показва съвременни технологии, машини, материали, аксесоари за текстилната и шивашката индустрия, готови облекла от платове и трикотаж, модни линии за предстоящи сезони. Свои проекти представят възпитаници на специализирани средни и висши училища, има старт-ъп зона за млади творци и предприемачи, дизайнерско пространство за нови визии и модни ревюта. Тези елементи ще присъстват и във второто издание, а съпътстващата програма ще бъде по-богата със семинари за модните тенденции, експортния маркетинг и други теми.

Изложението свързва изкуството, образованието, науката и производството с цел българските производители на облекло да създават собствени продукти и услуги с по-висока добавена стойност, за да се преодолее кризата за работна ръка и да не се получи срив в бранша. В момента той формира най-голямата част от износа с приходи от 2,1 милиарда евро годишно, създава 11,5% от добавената стойност у нас.

„ТексТейлър Експо“ демонстрира ефективни решения за развитието на отрасъла не само в България, а и в целия регион. Присъствието на фирми от Китай в предстоящото издание създава нови възможности за шивашките предприятия в балканските държави и разширява обхвата на изложението, заяви Валя Данкова.

„ТексТейлър Експо“ показва двете лица на модната индустрия – естетическите търсения и технологичните иновации, затова е полезно за професионалистите и интересно за широката публика, обобщи д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Текст и снимка: Текс Тейлър Експо

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от кашмир KHAITE

Жилетка от кашмир KHAITE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Копринен панталон от TOM FORD

Копринен панталон от TOM FORD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от NORMA KAMALI

Миди рокля от NORMA KAMALI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Каубойски ботуши за градски бунтарки.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ