Силно международно участие на най-голямото изложение за текстил и мода в България

x

Китайски фирми са заявили участие в „ТекстТейлър Експо 2019“. Най-голямото изложение за текстил и мода в България стартира миналата година и веднага стана популярно на Балканите. Неговото второ издание ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив.

След мащабното представяне на компании от Турция сега ще видим и производители на материали за шивашката промишленост от Китай, което ще бъде полезно за българските фабрики, коментира Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, съорганизатор на деловия форум. Тя припомни, че миналата година в него се включиха близо сто изложители от седем държави и прогнозира, че броят на участниците сега ще бъде по-голям.Това не е обикновено изложение, а интересна и полезна комплексна проява, добави Валя Данкова. За това говори фактът, че значими сделки за износ бяха сключени още при старта на първото издание, то посрещна повече от 3000 посетители специалисти от 13 страни, а изложението стана обединяващ център на балканската модна индустрия, посочи тя.

„ТексТейлър Експо“ показва съвременни технологии, машини, материали, аксесоари за текстилната и шивашката индустрия, готови облекла от платове и трикотаж, модни линии за предстоящи сезони. Свои проекти представят възпитаници на специализирани средни и висши училища, има старт-ъп зона за млади творци и предприемачи, дизайнерско пространство за нови визии и модни ревюта. Тези елементи ще присъстват и във второто издание, а съпътстващата програма ще бъде по-богата със семинари за модните тенденции, експортния маркетинг и други теми.

Изложението свързва изкуството, образованието, науката и производството с цел българските производители на облекло да създават собствени продукти и услуги с по-висока добавена стойност, за да се преодолее кризата за работна ръка и да не се получи срив в бранша. В момента той формира най-голямата част от износа с приходи от 2,1 милиарда евро годишно, създава 11,5% от добавената стойност у нас.

„ТексТейлър Експо“ демонстрира ефективни решения за развитието на отрасъла не само в България, а и в целия регион. Присъствието на фирми от Китай в предстоящото издание създава нови възможности за шивашките предприятия в балканските държави и разширява обхвата на изложението, заяви Валя Данкова.

„ТексТейлър Експо“ показва двете лица на модната индустрия – естетическите търсения и технологичните иновации, затова е полезно за професионалистите и интересно за широката публика, обобщи д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Текст и снимка: Текс Тейлър Експо

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги ще бъдем благодарни на Одри Хепбърн, че ни научи да вярваме в розовото!

Ако сте пропуснали
Най-четени