„София Хартиен арт фест” с грижа за природата

x


За седми пореден път „София Хартиен арт фест” ще изпълни галериите на столицата с творби от добре познатия ни, но често подценяван материал – хартията. Тазгодишният фестивал ще протече под мотото „Спаси природата с изкуство”, като ще бъдат представени международни проекти и иновации, засягащи екологични и социални проблеми в съвременните общества.

Няколко локации в центъра на София: площад „Независимост”, галерия „Финес”, галерия „Артур”, галерия „Арте”, галерия „Мисията” ще съберат творбите на творци, работещи с хартия от целия свят: Аржентина, Австралия, Австрия, Бразилия, Канада, Колумбия, Кипър, Финландия, Франция, Германия, Израел, Япония, Корея, Норвегия, Швеция, Сингапур, Шотландия, Турция, Великобритания.На 9 май, Деня на Европа, в Галерия „Мазда” ще се състои официалното откриване на „София Хартиен арт фест”. Неслучайно първата представителна експозиция, с която ще бъде даден старт на тазгодишния СХАФ, е озаглавена с мотото на феста „Спаси природата с изкуство”. Творбите, изложени тук, са дело на японски автори и акцентират върху използването на хартии, изработени от естествени природни материали. За направата им творците си служат както с древни традиционни източни техники, така и с най-съвременни иновативни похвати за третиране на материалите.

В Европейската нощ на музеите 2017 на 20 май, освен постоянните фестивални експозиции, Ларгото ще приюти и вече традиционната Хартиена улица, а бразилката Анжела Барбу ще изпълни своя пърформанс „Семена на времето“, занимаващ се с въпросите на миграцията.

Предвидени са и лекция и уъркшоп с демонстрации на техники от Далечния изток.Хартиеното изкуство е нов раздел, сродяващ традиции и съвременност, иновации и високи достижения. Инспирира редица световни автори към нов подход и в много известни световни музеи или утвърдени биеналета могат да се срещнат великолепни произведения от това изкуство. Още по време на първото издание на „София Хартиен арт фест” в столицата бяха представени познати имена, чиито произведения са притежание на редица чуждестранни музеи, като това привлече вниманието на критиката и световните наблюдатели за култура.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ