The White Shirt Project – Седем бели ризи, една кауза и Карл

x

Тъмни слънчеви очила, коса, вързана на ниска опашка, бяла риза, черна вратовръзка, ръкавици, много пръстени… Карл Лагерфелд! Трудно е поне един от тези символи да не ни напомнят за него, един от безспорно най-ексцентричните. дръзки и неподправени дизайнери. Карл беше различен, смел и… вдъхновяващ!

Именно вдъхновението и усетът за стил, които ни завеща той са нещото, което кара седем талантливи знаменитости: Кара Делевин, Кейт Мос, Томи Хилфигер, Даян Крюгер, Такаши Мураками, Карин Ройтфелд и Себастиен Жондо, да се присъединят към проекта A Tribute to Karl: The White Shirt Project, иницииран от Карин Ройтфелд, творчески консултант на марката Karl Lagerfeld. Идеята е да се отпразнува творческото наследство на Кайзера, по начин, който той със сигурност би одобрил. С бели ризи – най-емблематичните и безценни компоненти от стила на Лагерфелд!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) на


Точно седем месеца, след като светът остана без Карл, седем човека, познавали Кайзера, се превръщат в дизайнери на общо седем бели ризи. Всяка, от които в лимитирана серия от точно 77 бройки и на цена от 777 евро. Да, правилно има много поредни седмици и това съвсем не е случайно, защото именно това бе любимото число на Лагерфелд. Седем! 7!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) на


На 25 септември седемте модела ризи ще бъдат изложени в централата на Карл Лагерфелд в Париж по време на Седмица на модата заедно с други интерпретации на бялата риза на останалите знаменитости, сред които са Кая Гербер, Джиджи Хадид, Оливия Палермо, Луис Хамилтън, Кристиано Роналдо и други. Ден по-късно пък, от 26 септември до изчерпване на количествата, ще могат да бъдат закупени онлайн, в сайта на бранда, създаден и носещ името на Карл Лагерфелд. Всички приходи от проекта пък ще бъдат дарени на благотворителна кампания за медицински изследвания в Paris Descartes University Foundation, която самият Карл Лагерфелд подкрепяше през годините.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) на


Седем пъти по седем на седма степен – толкова голямо е вдъхновението, което Лагерфелд ни остави. И продължава да го умножава по седем с всяка следваща Седмица на модата. Как го прави ли? Ами така, както само той умееше – необяснимо, дори свръхестествено, но винаги съвършено!

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник облечете увереност.

Ако сте пропуснали
Най-четени