Съвършенството на бялата риза

x


Бялата риза. За нея са писани книги, снимани са филми, била е в центъра на толкова много събития. Благодарим на тази култова дреха за любимите ни моменти, за спасението, което ни поднася всеки път, когато не знаем какво да облечем, а трябва да отидем на важно събитие. Бялата риза стои най-добре на джинси, на боси крака, сутрин, вечер, през лятото или на зимна вечеря. Тя ни е скъп приятел, прегръща ни, разбира ни и е винаги там за нас. Тогава, когато имаме нужда. Тогава, когато предстоят промени, бури или велики моменти.Именно на Джанфранко Фере дължим култа към бялата риза не просто като елемент от мъжкия гардероб, а като уникална, изключително красива и абсолютно женствена дреха. Когато преди няколко години италианската камара за висша мода реши да припомни на света за гения Фере, няма никакви колебания какво да съдържа изложбата за него – 27 бели ризи, заедно със скиците за тях и рентгенови снимки на моделите. Повече от всичко тази експозиция разкрива, че за Фере ризата наистина е архитектурен проект – всичките му произведения са сложно скроени, прецизно измислени и през цялото му творчество остават в центъра на колекциите му.

Фере създава бели ризи за всякакви ситуации – от строго делови до екстравагантно-прекрасни. Самият той казва, че никога в живота си не е следил модните тенденции – просто създава дрехи, в които жените да се чувстват щастливи. А моментите, в които бялата риза ни е подарявала щастие, никак не са малко. Не случайно Карл Лагерфелд признава, че единственото му съжаление в модата е, че не е създал бялата риза – след нея всичко друго е второстепенно.

Разбираме го. Не можем да си представим светът без бялата риза. Винаги, когато се колебаете, просто заложете на нея. Никога няма да ви предаде, винаги ще е с вас и ще ви накара да изглеждате безупречно. Всеки един път.

Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къс панталон от VALENTINO

Къс панталон от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от TOM FORD

Сандали от TOM FORD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Тениска от BALMAIN

Тениска от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке с пух от MONCLER

Яке с пух от MONCLER Може да купите от тук

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ