Валентино: на масата на императора

x

 


 

От разточителните частни партита до дизайнерския процес на всяка негова колекция, през любимите му рецепти и поглед към луксозните му домове, новата книга на издателство Assouline, която ще излезе на пазара през месец ноември, ни дава възможност да проследим забързания живот на Валентино Гаравани.

Валентино е един от най-иконичните италиански модни дизайнери и създател на легендарната марка Valentino, основана през 1959 година, заедно с Жанкарло Джиамети. Валентино прави революция в италианската мода, обличайки висшето общество в родината си. Той е и автор на сватбената рокля на Джаки Онасис за сватбата ѝ с Аристотел Онасис през 1968 година.

 


 

 

 

 


 

От издателството разкриват, че книгата показва цветния живот на Валентино Гаравани. Има предговор от Андре Леон Тели, бивш редактор на американския Vogue. Той пише: “Когато навлезете в света на Валентино, влизате в свят на лукс и изобилие, но също и на топлина.” Свят, пълен с произведения на изкуството и антики, с домове в Лондон, Париж и Ню Йорк, включително и в знаменития Château de Wideville, където дори има музей, посветен на известния дизайнер.

Самият Валентино казва за книгата, че тя не просто е за страстта му към декорациите на маси, а и за красивите неща в неговия живот. А ние ви предлагаме да разгледате ексклузивни снимки от нея, дело на фотографа Oberto Gili. Цената на модното четиво ще бъде 100 евро.

 


 

 

 


 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Поглед през фотообективите: 60 години Louis Vuitton

Какво ново от книжния пазар? Книгите за почивката

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени