Какво още от моден Ню Йорк? Calvin Klein, Coach, Marchesa

x

Marchesa_fall_winter_2016_2017_collection_New_York_Fashion_Week1


Преди модния свят напълно да се пренесе отвъд океана, по-близо до нас – в Лондон, се спираме на още няколко неща, които се случиха в американския моден епицентър Ню Йорк. Цветове, вдъхновения и дрехи за сезон есен-зима 2016/2017, които си заслужавa да разгледаме с любопитство намираме при три добре познати имена – Calvin Klein, Coach и Marchesa. Вижте какво се случи там.



Calvin Klein. Дизайнерът на марката Francisco Costa се грижи за един от символите на американската мода – Calvin Klein. Този път той е насочил творческия си заряд към, както той сам подчертава – „градската еротика“. Жената на модната къща е облечена в дрехи с подчертан сексапил. Черното е основен цвят на тази прелъстителка, а тоалетите варират от смокинги до рокли с тънки презрамки и… много връхни дрехи. Основен елемент в неговата модна игра е нежната коприна във фаталното черно. Но колекцията е много по-богата, а Calvin Klein продължава да е марка, чиято игра с градския стил на жената харесваме безкрайно много.



Coach. И тук, подобно на Jeremy Scott, вдъхновението идва от американската култура. Дизайнерът Stuart Vevers е търсил основните отличителни елементи на традиционната „Americana“. Открива ги в бейзболните якета, училищните униформи, А-образните линии, мини полите и удобните жилетки. Цялата колекция е абсолютно приложима в ежедневието, а марката е известна с това, че предлага продуктите на много по-достъпни цени от други брандове. А това, че тази линия дрехи силно напомня на новата епоха на Gucci е по-скоро предимство, което още повече ни увлича в тренда на geek-момичето.



Marchesa. Ако само веднъж сте виждали рокля на американската модна къща отблизо, ще знаете колко интригуващи и сложни са конструкциите на дрехите с този етикет. Основателите и дизайнери на марката – Georgina Chapman и Keren Craig и този път представиха колекция, изпълнена с холивудски блясък. Произведенията им са укрсени с безброй камъни, апликации, пера, тонове тюл, коприна и органза. Дизайнерите са вдъхновени от американския художник John Singer Sargent, а Chapman споделя: „Всяко момиче е портрет на себе си, носейки величието и лукса като една истинска кралица.“

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Altuzarra и момичето на големия град

Седем пъти вдъхновени от колорита на Jenna Lyons

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени