Чантите на есента: етно и градски

x

След като разгледахме внимателно тенденциите от модната седмица в Ню Йорк и представихме първите си впечатления от Лондон, няма как да не обърнем и по-специално внимание на аксесоарите. Добрият аксесоар е способен да превърне и най-базовия аутфит в специален. Хубава гривна, чифт специални обувки или очила, както и чанта-бижу, са онези особени модни трикове, които обикновено печелят битката както в стрийт стайла, така и на модния подиум. Направихме внимателна селекция на най-добрите модели чанти, които със сигурност ще попаднат в ръцете на блогърките, модните редактори и фешън гурутата. Преминахме през най-различни брандове, от Acne до Alberta Ferretti (два бранда, които са пълни противоположности) и стигаме до извода, че тази година тенденциите ще са крайни. От най-малките микро чанти, които станаха популярни още миналия сезон, до макси чантите, носени като клъч.

Isabel Marant ни предлага да украсим чантите с ресни, а Jacquemus ще ни радват с малки, дори бихме казали микроскопични чанти, достатъчни да съберат червило и ключове. А и какво повече ни трябва? Освен ръката на любимия ни, разбира се.

И докато сме на етно вълна се пренасяме при Dior. Брандът ни кани в Перу, където чантите са малки и направени от цветни мъниста. Gucci обаче са помислили и за момичетата, които не си падат по рискове, а предпочитат да заложат на женствеността, розовото и светлосиньото. Бонбонените комбинации са повече от подходящи за вечер навън или за малко повече настроение в мрачните и по-хладни есенни и зимни дни. Ние сме почитатели и на предложенията на Fendi, които явно са влюбени в логоманията, но какво пък? Малко повече екстравагантност никога не е излишна. Не бихме могли да пропуснем и Elie Saab, защото все някога се налага да носим елегантен клъч с официална рокля. А клъчовете на Saab са изящни като бижу…

Ако трябва да обобщим тенденциите според наблюденията ни, то тази година имаме повече свобода при избора на чанти. Разбира се, някои цветове като червено, бежово и кафяво остават ключови за сезона, но водещи са удобството и комфорта. А и няма как да скрием изненадата си, че явно този път дизайнерите са помислили и за всички момичета, побиращи целия свят в чантите си. От бутилка вино до чифт обувки, тефтер, чаши, грим и какво ли не още. Обратно – със сигурност когато са създавали някоя от изключително малките чантички, приличащи по-скоро на ключодържатели, са си представяли дръзко и смело парти момиче, което не иска да носи нищо излишно със себе си. Имаме много роли и много избори! Затова… смело напред.



Jil Sander & Marni

Gucci



Fendi & Dior


Acne


Chloe & Altuzarra


Elie Saab & Dior


Jacquemus


Isabel Marant & Loewe

Teкст: Теа Николова

Снимки: Vogue

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени