Какво носят моделките в Ню Йорк

x

Ако сте попадали в онези вълшебни мигове по време на Седмицата на модата, независимо в кой град, няма как да не сте ги виждали. Почти двуметрови създания с нежни крайници, изключително красиви лица, небрежни коси и аутфити, достойни за корица. Сякаш всичко по тях шепти „по-малкото е повече“, а бялята тениска е издигната в култ. Да, говорим за моделките. Същите онези момичета, които не спят с часове, пътуват денонощно и тичат от кастинг на кастинг. Но в секундата, в която се появят на модната пътекчка, стават други. Те са проводникът между идеите на дизайнера и публиката. Те са лицето, огледалото и душата на дрехите, когато става дума за представяне. Именно техния характер, походка и отношение вдъхват живот на новите дрехи и се грижат за първото впечатление, което ще оставят у публиката. По време на Седмицата на модата в Ню Йорк вниманието на аудиторията беше еднакво разпределено между колекциите, показани на модната пътечка… и тоалетите на моделките в минутите след шоуто. Защото, кой друг, ако не именно тези съвършени създания, да пренаписват модата и да си играят с нея?

Успяхме да видим Саша Пивоварова, Анна Еуърс, Йоан Смолс, Кая Гербер и куп други изключителни моделки, които съчетават по съвършен начин собствения си вкус и стил с актуалните тенденции. Без грим, с прости прически и изчистени силуети, тези момичета успяват да бъдат изключително атрактивни и елегантни, запазвайки собствената си визия и представа за мода. Има какво да научим от тях! Особено от факта, че успявят да изпълнят пространството с присъствие, бидейки едновременно незабележими. Трик, на който самата Коко Шанел е искала да научи жените по целия свят.

Хубави джинси или тясна пола, любим тишърт, небрежна коса, перфектен грим (или тоталната липса на такъв). Това е т.нар. „униформа“ на моделките по цял свят. Но онова, което ги кара да се различават от всички е, освен, разбира се, перфектните им пропорции, чувството и усетът за стил. Защото моделките винаги печелят от сякаш вроденото им чувство за лекота и естетика, без напън, без онова сляпо и безмилостно следване на тенденциите и модата. Напротив, те успяват да пречупят всичко през собствената си призма и така носят най-адекватните и привлекателни аутфити. Именно миговете след дадено шоу или непосредствено преди него са най-вълнуващите за модните блогъри и фотографи. Защото тогава моделките не играят роли и нямат нужда да бъдат някой друг. Те са себе си, а именно млади, пътуващи и много работещи момичета, които слагат комфорта на първо място, а едва след това идва и думата „мода“… Но, няма защо да се лъжем. Ако Саша Пивоварова носи определен модел джинси, то те ще са хит. Още на другия ден.

Текст: Теа Николова

Снимки: Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени