3 френски бранда, които е добре да познавате

x


Имаме си една любима тройка от съвременни, млади френски брандове, които заслужават внимание и обич. Защото създават дрехи с душа, история и особено красива естетика. Запознайте се с тях:

Sandro

Дължим тази съвременна френска идилия на Евелин Шетрит. Една разкошна дама, израсла в Рабат, Мароко, около невероятната мозайка от цветове на града и ателието на дядо си, който изработва на ръка приказни ризи. Любовта към модата и творенето се заражда именно около него. Но остава завинаги в живота ѝ. Като тийнейджърка се мести в Париж и се потапя в дълбоките води на стила му. Обратно на очакванията, записва да учи право, но страстта я води по пътя ѝ. През свободното си време работи във винтидж магазини и се прочува със селекциите си от попадения. Следва срещата ѝ с Дидие Шетрит, който я насърчава да последва сърцето си и да се отдаде на стайлинга. По-късно, през 1984, заедно основават Sandro и откриват първия си бутик в сърцето на Маре. А успехът ги застига светкавично и не ги изпуска от поглед и до днес.


Maje

Какво съвпадение – основателката на Maje, Джудит Милгром, също е родена и израства в Мароко, но в младежките си години акостира в Париж, за да остане и да създаде една бохемска империя с над 150 магазина, пръснати по света. Любовта на Джудит към белите ризи датира в шареното ѝ мароканско детство. Някъде между шиенето на рокли за куклите ѝ и заемането на дрехи от гардероба на баба ѝ, които променя по свой вкус. Добрият вкус остава константна и сега, когато Maje попада в гардероба на хиляди жени от близо и далеч.


Paul and Joe

Последната дама в списъка ни е Софи Албу. Тя основава Paul and Joe през 1995. Кръщава я на двамата си сина. В началото лансира само линия за мъжко облекло и успява да завземе своето място сред талантите на френската столица с микс от седемдесетарски кройки, флорални принтове, свежи хрумвания и винтидж заемки. Само година по-късно след топлия прием от клиентите си, София смело се пуска в ново начинание и дава шанс и на дамската си линия. Усещането явно ѝ харесва, защото следват нови и нови предизвикателства – линия за красота, детски колекции и дебюта на Paul & Joe Sister, любимото ни перо в обширното портфолио на бранда. Защото ни засипва с котенца, кученца и всевъзможни гъделичкащи детето в нас закачки.


Текст: Сияна Заимова

Снимки: Facebook pages and official sites of Sandro, Maje, Paul and Joe.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на акценти…

Ако сте пропуснали
Най-четени