Биология на ризите: кои трябва да виреят в гардероба ни?

x

Ето как протича денят на един моден редактор: ранно събуждане, йога, закуска и кафе с отворен лаптоп и твърде много идеи за разглеждане. Всъщност не, да върнем лентата: денят протича така – задачи, задачи, задачи след бърза закуска, йога и душ. За изпълнението на съответната длъжност все ни е нужно и вдъхновение и къде го намираме? В гардероба! След поредното опустошително претърсване за следващата статия, отчаяно решаваме да използваме жокер „помощ от приятел“. Който пък се досеща да ни поздрави за ей онази страхотна копринена риза, която, макар и размер по-голяма, пасва страхотно на личния стил. И ето тогава ни светва лампичката.

Ризи, ризи, ризи – напоследък сме толкова обсебени от тях. Не само защото есента идва и ваканционният период свършва, което означава, че повечето от нас се връщат в офиса. А и да си признаем – цяло лято носим ризи, при това навсякъде, дори на плажа като едни истински френски фешънисти. Затова днес ще си говорим за петте ризи, които според нас всяка дама трябва да притежава – нито прекалено малко, нито прекалено голямо количество. Пет е идеалната цифра.

Разбирайте, че говорим генерално за цветове, материи и стилове. Не поставяме нищо в рамка, а само ви даваме идеи какво е добре да се намира в гардероба ви. И, разбира се, започваме с нищо по-класическо от изчистената, неструктурирана бяла или черна риза. Спасител в много, ама много случаи, една от малкото дрехи, които абсолютно никога не са извън тенденциите – ризата в бяло или черно ще бъде най-добрият ви приятел вовеки веков. Питайте Кари Брадшоу, тя ще се съгласи с нас.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от actual trends to inspire (@actual_trend) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Explore Wear (@explore.wear) на


Продължаваме с нещо в ретро стил и без никакво цветово ограничение – копринените ризи. Все една трябва да ви се намира – подхожда на всичко останало: поли, панталони, гащеризони с презрамки. Ако пък ризата ви е наистина винтидж – е, ще знаете само вие, защото най-вероятно няма много да й личи на външен вид, но пък и сами ще й се радвате премного!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nordic Style Report (@nordicstylereport) на


Следващият задължително присъстващ в гардероба елемент от семейството на ризите е тази с панделка на врата. Да, знаем, не е типичният модел с копчета, но малко разнообразие винаги действа освежаващо. А и ако си спомняте добре, този стил е доста популярен за лятото. Което, и да свършва, все ще остави наследство за есента. А защо не именно този изискан модел риза?


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от wesilky (@wesilkys) на


На последно място, но също толкова важна, поставяме ленената риза. Тя е по-скоро сезонна дреха, но септември едва ли ще бъде смразяващо леден, ще можете да я носите за по-дълго време. Ленът е изключително подходяща материя за лятото заради свойствата си да попива и изсъхва бързо, като държи прохладни условия за кожата ви. Най-вероятно вече си имате ленена риза. Закъсняхме ли с възхвалата й?


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Erika Dwyer (@erika.dwyer) на


Дори да сме закъснели, все си повтаряме, че пак ще има лято, както и повод да си носим хубавите дрехи. В този случай – ризи. А знаете ли какъв е поводът? Всеки нов ден – ето това е достатъчна причина да се събуждаме благодарни и да се обличаме, като че този ден никога няма да се повтори.

 

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени