7 пъти модно вдъхновени от Дубай

x


Дубай ни посреща с епични залези, а после ни отнася в облаците на своите небостъргачи. Успява да ни впечатли с пищната си архитектура и романтиката, която откриваме като заровено съкровище в златните пясъци на пустинята. И за да ни покаже колко многолик може да бъде, избира следващата ни спирка да бъде Dubai Design District и ни среща с обещаващите имена на дубайската арт сцена.

Местните се шегуват, че в Европа имаме минало и вековна история, но тук пък си имали бъдеще. И за миг се оставяме то да ни понесе. През съвършени розови градини, аквариуми, пълни с екзотична фауна, гурме ресторанти с Мишлен привкус и нощни оазиси, облени в милиони светлинки. Дубай е на скорост, Дубай е съвременната арабска приказка за съвременни принцеси.

И тук открихме вдъхновение. Далеч от клишето, в което обличахме фантазиите си за стила на местните и гостите на това необикновено кътче.  

Цветовете са отделна религия. Очите трябва да се радват на пиршество и то започва с избора на собственото ни облекло. Роклите се спускат каскадно към земята, полети щедро в разкошни принтове. Майсторски изрисувани! Буфан ръкавите, раменете на показ и подчертаната талия са ключът към женствена, но премерена визия. Крещящите демонстрации на сексапил тук са излишни и лишени от естетика изначално.

Високите температури ни подканят да се спрем на леки и ефирни материи. Те позволяват на кожата ни да диша и ни оставят свобода на движение.

Аксесоарите са задължителен елемент, с който допринасяме за блясъка на дубайската приказка. И като говорим за блясък, диамантите тук са винаги добра идея. Както и бижутата, които показват отношение към малките, но значими детайли. Широкополите шапки и дизайнерските чанти са добре дошли, както и удобните но красиви обувки.

Остава ни време и за плаж. Допълваме банския с нежна роба в тон с неговия десен и не пропускаме слънчевите очила, за да бъдем спокойни, че очите ни са предпазени от силното слънце.

Дубай, дълго ще те сънуваме и ще си припомняме пъстрите ти картини. Преди да се върнем за още от тях!
Текст: Александра Тошева 

Снимки: ohhcouture.com; https://www.instagram.com/valentinamarzullo/; https://www.instagram.com/irinahp/; bloglovin.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Четвъртък със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени