Амулетите на Cartier в интимна връзка с поверията и модата

x

 


 

В много култури, дълги векове, хората са измисляли всякакви начини да се предпазват от злото и лошите поличби. И опитите им да избягат от недобрите неща били повод да се измислят талисманите, които отблъсквали злините и бедите. Миниатюрни камъни, оформяни в дискове или топчета с концентрични сини и бели кръгове, пазели хората в културите от Средния Изток. Камъни с формата на очи се превръщали в амулети в някои от средиземноморските народи. От фолклора на много култури талисманите са останали важна част като украшения за тяло. В Турция например синьото сплескано топче с бяла точка по средата също служело като талисман. Останало доста познат и до днес, този амулет носи името „Nazar”.

 


 

 


 

С вдъхновение от талисманите, които пазят от зло, се появява и последната колекция на Cartier – Amulette de Cartier. Известната марка бижута е създала всяко едно талисмаче с идеята, че ако се подари на някого, неговият чар ще носи късмет на собственика му. Разбира се, не приемаме в буквален смисъл силата на тези „амулети“. Идеята на тези бижута обаче, все пак остава интересна.

 


 

 


 

За разлика от други колекции на марката, тази е съсредоточена главно върху създаването на висулки и верижки за около шията. Сред камъните, които са използвани, има диаманти, оникси, перли, опал. Металът е злато. От Cartier разказват, че всеки цвят носи определено послание – точно като истински талисман. Розовото на опала например символизира щастие, черното – кураж, синьото – спокойствие и нежност… Висулките са създадени в три размера и заедно с емоционалността, с която са натоварени, те са поредните уникални и стилни предложения с име Cartier. И във всяко има по мъничко магия, сигурни сме.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Почти два века „скъпоценна“ красота от Cartier

LA MER на Армавени – море в миниатюри

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ