Арабска пролет по Джеръми Скот

x

 


 

Джеръми Скот е дизайнер, който работи в далечния Лос Анджелис и представя колекциите си в Ню Йорк, от където го познаваме с доста ексцентричния тон, който задава на модните седмици по Източното крайбрежие на САЩ. Дрехите му обикновено не отговарят на ежедневните нужди нито на жените, нито на мъжете, за това пък има интересен подходи и свой подпис – закодирания знак на банкнотата от един долар, обикновено по шапките. За пролетно-лятната си колекция, дизайнера на едноименната марка Jeremy Scott е вдъхновен от Изтока, при това не онзи далечния, който сме свикнали да виждаме напоследък, а по-близкия, което всъщност ни заинтригува тази пролет.

Колекцията му се нарича „Арабска пролет”, достатъчно красноречиво и дори до известна степен малко странно. Политическата действителност на протести и демонстрации обхванала голяма част от страните в Арабския свят започна още през 2010 година. Премина през Арабска есен и зима, предизвика много въпроси и реакции и отговори много уклончиво на протестиращите. И ето до къде се простира неизмеримия творчески усет да бъдат усвоявани епизоди от реалността и да бъдат преразказани по най-мирния възможен начин и който разбрал за какво иде реч, разбрал… за останалите това е просто модна сензация.

 


 

 


 

Арабската пролет на Джеръми Скот ни изненада с пресъздадените стандарди на типичното женско облекло за държавите участници в демонстрациите. Това, което видяхме са нетрадиционни изпълнения на традиционните бурка, хиджаб и джилбаб. Някъде измежду дрехите се забелязват десени от Мароко и Ливан, а принцеса Шехеразада по Джеръми Скот е облечена в шифон, ботуши над коляното и бюстие със златисти декорации. Използваните анималистични елементи отново са актуални и тук, а цялата концепция на дрехите ни беше по-скоро интересна отколкото кичозна. 

Колекцията представлява колаборация с елементи в типично американски стил, а колко хора ще се възползват от нея за нас това остава по въпрос. 

Още от колекцията може да видите тук!

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ