Chanel и поканата за Френската Ривиера

x

Едва ли има по-очаквана колекция от тази на Chanel. Произведенията на Карл Лагерфелд винаги изискват особено внимание, особен поглед и минута съзерцание. За да се възхитим на цялостната концепция, цялостната идея и перфектното й разклонение във всички линии, създаващи силуета на шоуто. От декора: тази година отново в Grand Palais, този път приканващ ни към слънчевите лъчи на Френската Ривиера, до последната щриха от очната линия на моделките.

Обичайната от последните ревюта любимка на г-н Лагерфелд, Кая Гербер, също украси безкрайния и изключително разнообразен catwalk. Красива вила в типичен френски стил, син басейн и много зеленина бяха само част от спомагателния за пренасянето ни в друг свят декор.

Ако можем някак мислено да разделим колекцията, то със сигурност бихме подходили стилово, но и цветово. Общото настроение, поне според нас, е подходящо за бляскаво pool party, пълно с много високи токове, тюл, цветя, бродерия. Основните цветови гами са както бонбонести (ментово, розово, бебешко синьо), така и черни и сребърни. Много дантела, пищност и дори бихме казали аутфити, наподобяващи такива на Мария Антоанета или поне на настроението, което ни обхваща, прекрачвайки прага на магазини Ladurée. 

Колекцията умело успява да ни припомни една отминала епоха: тази на вечните партита, вечната красота и безкраен празник в стил Гетсби. Косите, гримът и аксесоарите само допринасят за това така модерно ретро излъчване. Гримът е фатален, с ясно изразени устни, специално създадени за целувки. Небрежните цветя в косите пък, от своя страна, са сякаш поставени, за да бъдат забравени някъде в красивата градина, точно пред чудния дворец.

И ако има дизайнер, който да приключи шоуто си със специален булчински аутфит, изграден само от бански, безкрайно було и сандали (абсолютна мечта), то това е Карл.

Единственото, което ни липсваше, беше самият той. Не излезе на поклона, както обикновено. Но пък магията му успя да завладее всички. Както винаги.

Текст: Теа Николова

Снимки: Chanel

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Модата е това, което дизайнерите ви предлагат четири пъти годишно. А стилът е това, което избирате.“

Ако сте пропуснали
Най-четени