Да живеят огромните шапки!

xКогато става дума за нов тренд, всички се вълнуваме. Без значение дали е обрал овациите по време на модните седмици или тепърва ще го срещаме по улиците на любимите градове. Става дума за онези тенденции, за които всички ще говорим, било то сега или след година. За онези модни моменти, които няма как да подминем и които включваме с радост в гардероба си. Понякога това са цели аутфити, друг път са аксесоари. Този път са акценти към летни тоалети, които няма как да пропуснем. Шапките ни пазят не само от слънцето, но и от любопитните погледи. Прибавят доза тайнственост и са нашето скрито оръжие тогава, когато имаме нужда.

Първи XXL шапките въведе дизайнерът Jacquemus или така нареченото „дете слънце“ на Франция. Огромни, скриващи почти целия силует шапки, които се превърнаха в безспорен хит на отминалото лято. Е, ако не сте успели да се сдобиете с такава шапка, то следващият сезон ще бъде подвластен не толкова на банските, колкото именно на тези аксесоари.

Без значение дали си падате по сламени шапки, такива от плат или друга материя, важното в случая е размерът им да надвишава в пъти този на нормалните шапки, с които сме свикнали. Не само акцент за бански костюм, но и перфектен опит  за привличане на вниманието всеки път, в който отиваме до бара за питие, например. След Jacquemus Valentino, Dior и още куп дизайнери заложиха на именно този look. В комбинация с големи и цветни рамки на очила е изключително успешен. А и придава на дамите нужната доза тайнственост и неприкосновеност, която е необходима на всяка морска дива. Подобен тип шапки са перфектното допълнение за днвеното парти, което тече с пълна сила. Или са липсващата част към вечерния и доста елегантен аутфит. Въпрос на избор. Важното е шапката да е голяма и да скрива онова, което искаме… разкривайки само тази част, която копнееем другите да видят. Останалото е история, родена именно в моментите, в които шапката, колкото и изискана да е, е най-често на пода… За да пристигне сутринта и лъчите, които имат нужда от нея и от нищо (наистина нищо) друго. Събрахме най-добрите доказателства за нуждата от XXL  шапка!Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Аз не се обръщам към модата, модата се обръща към мен.“ – Дафне Гинес

Ако сте пропуснали
Най-четени