Дракони и висша мода

x

 

 


Знаете ли, че понякога звездите на червения килим носят китайски рокли? Може би не сте чували името Гуо Пей, но то е познато дори на самата Лейди Гага и на още много известни личности. Всъщност Гуо Пей е дизайнерка от китайски произход, която е световно призната на модната сцена. Последната колекция, която имахме възможност да разгледаме бе представена в Сингапур на азиатското кутюр шоу.

 


 


В нея бяха включени рокли, които откриват изобилието на китайската култура и бит, а всяка от тях би могла да носи името „Веднъж в живота”. Страстта на дизайнерката е да шие сватбени рокли за елита на Китай. Именно това се отразява и на останалата й работа, създавайки рокли, които обикновено биха били облечени един-единствен път.

 


 


В света на модата дързостта й се сравнява с тази на самия Алекзандър Маккуин. Моделите изобилстват от приумици в декорациите и украсата, а понякога изглеждат дори невъзможни за носене. Роклите, които виждате определено са свидетелство за много лична интерпретация на модата като изкуство. Дизайнерката казва, че всяка рокля разказва собствена история, всяка рокля отразява и самата китайска култура и история.

 


 


По-наблюдателните от вас може би ще забележат мотива на митичния дракон закодиран в част от тоалетите, показан чисто и просто като игра с въображението. За останалите, които може да не го открият, декорациите с типични китайски фолклорни елементи няма да останат скрити. Ръчната изработка на тоалетите е дело на четиристотинте служители в ателието на дизайнерката в Пекин, които тя с голяма усмивка нарича неин екип.

 


 


 

Радваме се на този възход по пътя към висшата мода, може би някой ден и европейския, към който смело се е устремила дизайнерката. Най-вероятно една толкова пъстра креативност ще успее да скочи достатъчно високо, за да прескочи летвата вдигната от французите в тази област.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко официално е достатъчно официално?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ