Един елегантен денди

x

Като контрапункт на публикацията ни от миналата седмица, този път ще ви запознаем с красивия градски мъж от парижката седмица на модата. Мъжът, облечен в стил „денди”, такъв, какъвто искаме да го виждаме у дома, на работното място или на улицата, в завършека на този сезон, а и през следващите есен и зима. 


 

 


В пиесата на Оскар Уайлд  „Жена без значение“ един от героите твърди: „Бъдещето принадлежи на дендито“. А Шарл Бодлер казва, че ”Денди е този, който превръща естетиката в жива религия”.  Да, наистина този стил в модата се отличава с една-единствена дума и тя е – елегантност. Такъв мъж е обект на вниманието ни винаги, когато го срещнем, случайно или не. Той има няколко отличителни белега, които дизайнерите ежегодно променят, възраждат или измислят наново, за да може всяка година този тип мъж да бъде все по-интересен. На модния подиум един денди изглежда така: той се движи в градски условия, не забравя за чадъра си и добре е осъзнал необходимостта от фиксиране и подчертаване на прическата си. Такъв мъж, може би, носи елек, ръкавици в цвета на обувките си и играе покер професионално.


 


За конкретната визия, този тип мъж не се колебае да облече бледо розов или зелен пуловер под иначе строгата линия на елегантния мъжки костюм, както и не се притеснява да експериментира с няколко светли нюанса на сивото. Един истински денди разчита на аксесоарите и носи кожена чанта, шал и шапка, не само,  за бъде модерен, а и защото така се чувства добре.


 

 


Това са само част от отличителните черти на дендито, когото открихме на подиума и мечтаем да срещаме в реалния живот. Ако този тип мъж ви харесва, сме сигурни, че ще го откриете в някое кафе, книжарница или на друго подобно място. Би било интересно да ни разкажете за вътрешните особености на вашето денди, ако вече е до вас,  дами. Предполагаме, че интересната и класическа визия се движи ръка за ръка с не по-малко интересен вътрешен свят.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Всъщност място за тъга няма – колкото повече се отдалечава лятото, толкова по-вдъхновяваща става есента!

Ако сте пропуснали
Най-четени