Кавказката приказка на Ulyana Sergeenko

x

 


 

Уляна Сергеенко е руската дизайнерка, чиито модни произведения олицетворяват най-красивите приказки. Новата ѝ котюрна колекция, представена в Париж, е посветена на семейството ѝ и Южен Кавказ.

 


 


В Русия казват, че всеки, който някога е бил в Кавказ, отново се завръща в този своеобразен дом на любовта. Красотата му възпяват десетки писатели и творци от различни области на изкуството. Нищо чудно, че областта, впечатляваща с грандиозни планински масиви и богата културна история, се превръща във вдъхновение, което оживява под най-разнообразни форми.

 


 

 


Уляна Сергеенко поглежда именно в тази посока. Обръща се към наследството на Грузия и Армения, откъдето е родом съпругът ѝ и където са създадени някои от най-добрите творби на художници от миналите столетия.

 


 


Една от най-романтичните картини на Кавказ създава Лермонтов в едноименното си стихотворение. В него той описва красивите планини и страстните душевности на местните. От него дизайнерката заимства „сюжетите” върху дрехите: по наметалата препускат коне, високите яки от тъмно кадифе напомнят гордите красавици от местността, а древните църкви и манастири са основата на ръчно изработените бродерии.

 


 


Картините на знаменития грузински художник Нико Пиросмани стоят зад идеята на аксесоарите: чанти, върху които виждаме петлета, овце и други животински мотиви. В чанти се превръщат и грузинските барабани, върху които са цъфнали нарови дръвчета.

 


 


 

Основно вдъхновение за Уляна Сергеенко става филма на режисьора Сергей Параджанов „Цветът на нара”. Красотата и метафоричните образи, майсторската работа с дълбоки цветове и текстури все още остават ненадминати.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Ulyana Sergeenko

Вижте още:

Клубна мода в парти бус: новото от Alexander Wang

Pre-fall 2015 и Marni: дългокосмести шедьоври, обагрени в пъстри нюанси

 

10

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ