Мартин Марджела и Hermes – ретроспекция на една любов

x

martin-margiela


Изминаха повече от осем години, откакто Мартин Марджела се оттегли от модната сцена, но продължава да бъде една от най-влиятелните и емблематични фигури в света на модата (също и една от най-енигматичните). Въпреки че е познат предимно с творбите за едноименната си марка – Maison Martin Margiela, в периода 1997-2003 г. той работи и като творчески директор на модна къща Hermès. Период от кариерата на дизайнера, който предстои да бъде разгледан отблизо на предстоящата изложба „Margiela – The Hermès Years”.


1194387


Експозицията ще бъде открита през март 2017 г. в музея на модата MoMu в Антверпен, Белгия (където дизайнерът следва през 70-те години на миналия век) и ще обхване 12-те колекции, които Марджела създава за парижката модна къща. Макар че стилът му е свързван основно с използването на гръндж техники като деконструкция и рециклиране, както и с концептуалото му присъствие, колекциите му за Hermès са лъскави и минималистични. Те са в синхрон с усещането на модната къща за лукс и са изпълнени със световно признание.


1194390


Факт е, че ангажиментът на Марджела към Hermès идва в момент, когато много модни къщи предпочитат да бъдат оглавени от известни дизайнери – Джон Галиано за Christian Dior, Аликзандър Маккуин за Givenchy и Марк Джейкъбс за Louis Vuitton. Въпреки че по това време белгиецът е световноизвестен, рейтингът му е много по-нисък от техните, а освен това е известен и с факта, че изключително рядко дава интервюта.

Представяйки някои от най-емблематичните визии на Марджела от периода му в Hermès, изложбата е любопитно изследване на един уникален момент от света на модата. „Margiela – The Hermès Years” може да бъде разгледана от 31 март до 27 август 2017 г.


1194391Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Всяка неделя, която ни приближава към лятото, е достоен повод за празник!

Ако сте пропуснали
Най-четени