Мартин Марджела и Hermes – ретроспекция на една любов

x

martin-margiela


Изминаха повече от осем години, откакто Мартин Марджела се оттегли от модната сцена, но продължава да бъде една от най-влиятелните и емблематични фигури в света на модата (също и една от най-енигматичните). Въпреки че е познат предимно с творбите за едноименната си марка – Maison Martin Margiela, в периода 1997-2003 г. той работи и като творчески директор на модна къща Hermès. Период от кариерата на дизайнера, който предстои да бъде разгледан отблизо на предстоящата изложба „Margiela – The Hermès Years”.


1194387


Експозицията ще бъде открита през март 2017 г. в музея на модата MoMu в Антверпен, Белгия (където дизайнерът следва през 70-те години на миналия век) и ще обхване 12-те колекции, които Марджела създава за парижката модна къща. Макар че стилът му е свързван основно с използването на гръндж техники като деконструкция и рециклиране, както и с концептуалото му присъствие, колекциите му за Hermès са лъскави и минималистични. Те са в синхрон с усещането на модната къща за лукс и са изпълнени със световно признание.


1194390


Факт е, че ангажиментът на Марджела към Hermès идва в момент, когато много модни къщи предпочитат да бъдат оглавени от известни дизайнери – Джон Галиано за Christian Dior, Аликзандър Маккуин за Givenchy и Марк Джейкъбс за Louis Vuitton. Въпреки че по това време белгиецът е световноизвестен, рейтингът му е много по-нисък от техните, а освен това е известен и с факта, че изключително рядко дава интервюта.

Представяйки някои от най-емблематичните визии на Марджела от периода му в Hermès, изложбата е любопитно изследване на един уникален момент от света на модата. „Margiela – The Hermès Years” може да бъде разгледана от 31 март до 27 август 2017 г.


1194391Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко нюанса розово има? Достатъчно, за да бъдем всички щастливи!

Ако сте пропуснали
Най-четени