Какво не знаете за комбинацията риза + вратовръзка?

x

 

 


Ако докато четете този текст, се намирате в своя офис или друга корпоративна среда, първо разгледайте как мъжете около вас са съчетали ризите си с цвета на вратовръзката. Някои от тях проявяват твърде недобър вкус за тази част от облеклото си или просто пренебрегват детайла. А за мъжа, който носи костюм, детайлите би трябвало да са приоритет. Затова днес избрахме да ви разкажем как и защо да комбинирате правилно цветовете на вратовръзките си с ризите, които обличате. Важно е и за господата, и за дамите, които са до тях, така че в никакъв случай не подценяваме тази „дреболия“.Започваме със спектъра на цветовете, на който попаднахме случайно, търсейки по-точна информация по темата. Той показва всеки основен цвят, близките до него и контрастиращите помежду си цветове. Какво имаме предвид? Противоположен на червеното цвят е зеленото – то е допълнителен/допълващ цвят, двата цвята около червеното са подобни на него цветове, а жълтото и синьото са отделени с по три секции, което ги прави контрастиращи цветове на червеното. И без тези „цветни“ познания обаче може да се справяте отлично с комбинациите с облеклото в конкретния случай. Когато говорим за комбинацията риза-вратовръзка, винаги е най-добре да комбинирате контрастиращи цветове. Например, тъмносиня риза би изглеждала прекрасно с винено червена вратовръзка. Допълващите цветове, както в случая са червено и зелено, обикновено са неподходящи за комбиниране, защото натоварват погледа. И най-важното – вратовръзката винаги трябва да бъде по-тъмна от ризата, при това – без изключение. Най-лесната и безпогрешна комбинация остава бяла риза и вратовръзка с какъвто и да е цвят. Но това не е достатъчно, за да бъдете различни.

Избирайте вратовръзките си с внимание. Материята, от която са изработени, не трябва да бъде прекалено лъскава, нито прекалено гладка. Ако се чудите каква ширина да изберете, изберете тази, която най-много се доближава до ширината на ревера на костюма.Ризи с един цвят и без никакви шарки са най-често купуваните модели. Задължителните цветове са бяло, светлосиньо и светлорозово. Тях може да комбинирате с вратовръзки, които имат по-дръзки принтове, съчетават няколко цвята или са с един цвят. Обикновените ризи предлагат възможност за много повече комбинации с вратовръзки.Ризи на райета се комбинират с вратовръзки на първо място отново според правилото за цветовете. Тъй като този вид ризи имат някакъв десен, изборът на аксесоар към тях трябва да бъде обмислен малко по-сериозно. Безпогрешният избор е да подберете вратовръзка в един цвят. Но ако изберете да смесите два десена, има едно задължително правило, което трябва да спазите: нека големината на шарките да бъде различна. Риза на дребно райе се комбинира прекрасно с вратовръзка на големи райета или с много дребни принтове като точки, например. Важно е ориентацията на райетата на ризата и тези на вратовръзката да бъде различна. Може да комбинирате хоризонтални с диагонални десени.Спираме се и на карираните ризи, защото те се купуват също толкова често, колкото и раираните. Може би си мислите, че същите правила важат и тук, но не е точно така. Карираната риза може да се комбинира с вратовръзка, чийто десен е с по-големи шарки от тези на ризата. Никога не обличайте карирана риза с вратовръзка с дребни шарки. Ако имате колебания, може да се спрете на вратовръзка от един цвят, с която вероятно няма да сбъркате. Карираната риза не би следвало да се комбинира с твърде сложни десени по вратовръзката, понеже се получава натрупване на принтове.

Всички комбинации и правила, изредени по-горе, са подходящи за обличане с костюми в тъмната гама – синьо, черно, сиво и всичките им нюанси.

Текст: Стефка Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Скъпите играчки за пораснали момчета: Велосипеди

Стилната есен за мъжете започва с тези пет неща

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник правим магия за лято.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ