Най-доброто от Лондон – модна симбиоза между традиция и технологии

x

Глобалната модна картина трябва да бъде довършена напълно. Британската столица бе един от домакините на модните седмици, а там обикновено се представя мода, която тълкува европейските ѝ корени и американския стил. Лондон е мястото, където откриваме традициите и новаторството – една странна симбиоза, без която световната модна индустрия нямаше да е същата.

 


 

 

 

 


 

Burberry

Ако има Британска марка, която можем да определим като най-повлияна от новите технологии, това е именно Burberry. За пореден път, начело с Кристофър Бейли, творческият резултат остава дързък и смел. Дизайнерът е работил върху идеята за нещо деликатно и крехко, пречупено през призмата на градския начин на живот. Тренчовете са променили цвета си, а денимът е основен акцент в текстилните решения. Тоалетите са малко винтидж, малко спортни и твърде подчертаващи типичния модерен британски стил. Кара Делевин и Кейт Мос – тях очакваме да видим първи в дрехите на Бейли, още преди да е настъпила следващата пролет.

 


 

 

 

 


 

Paul Smith

Жената на Пол Смит се чувства комфортно на равни обувки и в панталони, сякаш взети назаем от нейния приятел мъж. Тя е щастлива жена, свободна, унесена в ритъма на лондонското ежедневие. Балансът между мъжко и женско се е превърнал в отправна точка за всяка кройка. Смит бе извел на преден план увлечението си към спортните визии – нещо типично за неговите произведения.

 


 

 

 

 


 

Topshop Unique

Британската марка Topshop Unique за пореден път таргетира младежката аудитория. Вдъхновени от лондонския вариант на Tour de France – The Tour of Britain, дрехите са придобили типично атлетични визии. С оглед на всички асоциации, които Topshop Unique събуди, не е чудно, че именно Кара Делевин откри и закри ревюто на марката.

 


 

 

 

 


 

Sibling

„Когато street style-ът беше млад!“ Дизайнерите, стоящи зад марката Sibling, представиха визии за градски условия, но те сякаш не бяха напълно завършени. И ако сега „street style“ означава една внимателно организирана визия, то преди няколко десетилетия незавършеният аутфит не е бил странно явление. Колекцията обаче премина през своята метаморфоза и някъде измежду всичко по-разголено се появиха леки нотки на романтика. Плетивата бяха лайтмотив в цялата линия облекла.

 


 

 

 

 


 

Peter Pilotto

Дизайнерите Питър Пилото и Кристофър Де Вос показаха особен афинитет към цветовете и принтовете. Общото настроение тук бе мода от началото на 70-те в Ню Йорк. Нищо от тези ретро тенденции не е преведено буквално, защото цялата линия дрехи бе пречупена през новата технологична епоха, а дизайнерите са експериментирали с металически материи, холограмни шарки и кристали като декорации.

 


 

 

 

 


 

Christopher Kane

Кейн сподели, че преди да започне работа по колекцията си е открил скици и рисунки, които е създавал по време на обучението си за своята магистърска степен. Така той се натъкнал на идеята да експериментира със странния акцент „въжета“. „Дрехите ми със сигурност обаче не са като преди години“, отбеляза Кейн след ревюто. Напротив, дизайнерът се движи в посока към лукса и елегантната женска визия.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Vogue.com

Вижте още:

Най-доброто от Милано – среща през 70-те

Тя и той се обличат в синхрон

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени