Ода за сбогом с мъжката диагоналка

x


Диагоналка, чантичка, или просто нещо, което мъжете трябва моментално да изхвърлят от гардероба си…ако имат смелост да питат нас, жените. Диагоналката по нашите ширини има особено значение, символ е на принадлежност към една определена прослойка на обществото, към един друг тип ангажираност, към едно друго време, което, мислехме си, отдавна е отминало. Уви, то все още е тук, заедно с белите чорапи, калъфчето за телефон, закачено за колана и още, и още…И понеже обичаме мъжете, искаме те да изглеждат добре. Когато изглеждат адекватно, те се чувстват по-добре, държат се по-добре, карат и нас да се чувстваме обгрижвани. Говорим с любов и ни най-малко не искаме да съдим, а просто да ги насочим.

Има неща, които трябва да останат в миналото и да разчистят пътя към новото. Наясно сме, че много мъже наистина се нуждаят от място, в което да съхраняват документи, вещи, ключове. Затова избираме вдъхновения от улиците на европейските столици. И да, тези примери абсолютно могат да бъдат прехвърлени и тук! С радост отбелязваме появата на все повече и по-добре облечени мъже, на красиви двойки, на хора, които обръщат внимание на детайла. Защото вниманието към красивите неща показва отношение към много други аспекти от ежедневието – как се държим с хората, какво е отношението ни към храната, към изкуството, към разговорите, дали се изслушваме, дали казваме благодаря.

И ако твърдението, че винаги вниманието пада повече върху начина, по който една жена е облечена, дори на улицата – с какво палто е, с какви обувки е, хубава ли е чантата й, бихме искали да кажем, че женският поглед към мъжкото облекло не е по-малко критичен. С разликата, че ние много лесно се омайваме от всичко останало – ръце, глас, маниери. Все неща, които никак, ама никак не вървят ръка за ръка с диагоналката. Още по-малко с нашата ръка.

Изборът е доста голям и започва от страхотни раници, до чанти за лаптоп, клъчове и кожени сакове за път, които с удоволствие бихме откраднали. Поне за уикенд.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Pinterest, Collagevintage

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Елек от BURBERRY

Елек от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени