Перфектните сандали според формата на стъпалото

x


Звучи невероятно, но е факт: дължината на пръстите на краката издават какъв е произходът ни. В Европа са познати три вида стъпала:египетско, римско и гръцко, а по-рядко формата и дължината на пръстите на краката говорят за келтски произход.

Верни на любопитството си открихме какво издава формата на стъпалото ни и кои са перфектните сандали за него.Египетско стъпало

То е най-разпространено в Европа и се отличава с особено изразителен палец. Останалите пръсти са по-къси и по-малко или повече хармонично подредени в редицата. Близо 50 процента от европейците са с този вид стъпало, затова и повечето обувки са създадени според този стандарт. Внимание: островърхите сандали не са особено подходящи за стъпалото ви, тъй като винаги изглеждат прекалено малки и неудобни.

Римско стъпало

При римското стъпало палецът, вторият и третият пръст на крака се с еднаква дължина. Благодарение на тази подредба то изглежда леко квадратно и изисква по-широки в предната си част обувки, за да бъдат удобни. В Европа всеки десети човек е с такова стъпало и има проблем с намирането на перфектните обувки. Малък съвет: правоъгълните подметки са не само модерни, но и осигуряват достатъчно свободно пространство за стъпалата ви.

Гръцко стъпало

Всеки трети европеец е с такава форма на стъпалото. То се отличава с по-дълъг втори пръст на крака, който е силно изразен спрямо палеца. Според гръцката митология богините имали точно такива стъпала. Затова често пъти можете да го откриете пресъздадено върху гръцките статуи. Най-подходящите сандали за този тип стъпало са със заоблена подметка. По този начин се избягва възможността по-дългият пръст да стърчи силно напред.

Келтско стъпало

Келтската форма на стъпалото се открива предимно при жителите на Северна Европа. При него вторият пръст е най-дълъг, а палецът и третият пръст, както и двата най-малки са с еднаква дължина. Хората с такова стъпало е добре да избират обувки с широка и леко заоблена подметка.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Ниски обувки от SAINT LAURENT

Ниски обувки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от букле от BALMAIN

Сако от букле от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло от SAINT LAURENT

Черно поло от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато Кари се разхожда из улиците на града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ