Gabrielle – новото парфюмно изкушение на Chanel

x


Всички приказки започват с „Имало едно време…“ Приказката на Габриел Шанел обаче започва с „Реших коя искам да бъда и съм точно това.“ Една свободна жена с непреходен стремеж за постигане на независимост, която е неприсъща за жените от нейното време. Влюбена, страстна, непокорна, Габриел остава непримирима за препятствията изправили се по пътя на съдбата, която е избрала за себе си.

Габриел е името, което й дава крилата да се извиси над скромното социално положение, в което е родена. Скромната шивачка, която работи от сутрин до вечер с игла и конец, успява да превземе Париж с дръзкия си характер и с упорита работа. „Искам да бъда част от случващото се“, обича да казва Габриел и сама пише историята си, непозволявайки на никого да го прави вместо нея.През 1921 г. бунтарският дух на Коко и дръзката природа на Габриел са съчетани в аромат – Chanel №5. С годините всеки аромат Chanel е пресъздавал глава от историята на легендарната дизайнерка, илюстрирайки любов, приятелство, място, спомен за пътуване, което е дало отражение на живота й. Новият аромат на Chanel изразява цялостната личност на Габриел – публичното и личното, неподлежащия на укротяване характер и обичащата й душа. През 2017 г. Gabrielle се превръща в аромат-ода за жената Chanel, за нейния създател и чрез нея всички жени.

Ароматът Gabrielle Chanel е величествен, решителен, доблестен, дързък и страстно женствен. Ново име, нова бутилка, нов аромат. Нов начин на изразяване и вдъхновение. Gabrielle Chanel e аромат за жената, която избира сама пътя си. Аромат, който не шепти. Той е бунтарското сърце, което бие във всяка жена, и иска да разкрие уникалната й индивидуалност.Белите цветя винаги са присъствали в уханията на Chanel, но никога не са били толкова изчистени и използвани в цялост – обвити в дървесни нотки или екстракти, те винаги са били зависими от архитектурата на аромата. Парфюмеристът Оливие Полж, заедно с Chanel Fragrance Creation и Development Laboratory им дава съвършено нов глас. Той създава едно въображаемо цвете. Цвете, което е толкова омайващо, сякаш светлината му се излъчва от кожата. Оливие Полж избира иланг-иланг, жасмин и цвят на портокал, както и нотка тубероза. Подсилва наситеността на жасмина, използва бял мускус, за да придаде кадифеност на иланг-иланга. Подчертава мекотата на туберозата с млечно сандалово дърво и обогатява свежестта на цвета на портокала с кора от мандарина и грейпфрут, добавяйки малко черен касис.

Специално за този непокорен аромат е създадена уникална стъклена бутилка. Толкова фина, че  позволява на уханието да сияе. Докато луксът обикновено се асоциира с тежестта на стъклото, модна къща Chanel предприема различен подход.

Останете верни на себе си. Позволете си да бъдете незабравими с новия аромат Gabrielle Chanel!

Парфюмът ще бъде в продажба от 1 септември.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Chanel

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете зимата в елегантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени