През есен/зима 2019 ще носим света на раменете си

x

Paris Fashion Week 2019 завърши, но видяното в последната модна седмица не спира да ни вдъхновява. Днес избрахме да ви представим есенно-зимните колекции на още трима дизайнери – Louis Vuitton, Givenchy и Giambattista Valli. Поводът да съберем трите бранда в обща статия е, че чрез новите си колекции те ни показаха една отдавна позната истина – на нас, дамите е отредено да носим света, върху раменете си. И в буквален, и в преносен смисъл!


Givenchy ни отведе на зимна разходка в Рая

Дали в райската градина има сезони? Положителен отговор на този въпрос ни дава новата колекция есен/зима 2019 на Givenchy.Талантливият дизайнер на къщата, който пое рула след смъртта на Hubert de Givenchy е Clare Waight Keller. Това е същата онази жена, която облече Меган Маркъл за един от най-вълнуващите дни в живота й – нейната сватба, а към настоящия момент продължава да е един от главните „виновници” за изключително стилните визии на херцогинята на Съсекс.За последната си колекция Clare Waight Keller  се е вдъхновила от концепцията за Едемската градина, в която лятото отстъпва място на студеното време и зимата. Сива хлад се е спуснала и отнела блясъка от зелените листа в градината, докато дърветата се покриват със сребърен скреж.

Трябва да признаем, че първите жители на райската градина – Адам и Ева не са сред най-известните вдъхновения за дизайнерите, вероятно защото просто не са носили дрехи. Въпреки това обаче дизайнерът на Givenchy решава да посвети на двойката грешници цяла една колекция. И по-специално в частност на Ева.

Озаглавената „Зима в Едем” колекция, отразява чувството за чистота и модерност, които Ева би приела, ако беше съвременна жена в сегашния ни свят.Новите предложения на Waight Keller обединяват два различни стила, постигайки изключително хомогенен контраст, съчетаващ романтични нотки с остри и изразени форми. До голяма степен и ни представят двете страни, които градината има: тъмна и светла.

Една от най-ярките препратки, към познатата библейска история е принтът със змия, който е широко застъпен в различни облекла от новата колекция. Именно той силно напомня за  змията, подтикнала Ева да посегне към забранения плод.Обемните рамене, повдигнати с допълнителни подплънки, които открихме при Saint Laurent и Balenciaga, се бяха превърнали в ключов момент и в тази колекция. С тези модели Givenchy показа на дамите, че с подобна дреха могат да отидат от заседателната зала направо на изискан прием, без да се налага да се поддават на изкушението – да се преоблекат.Въпреки че модната къща започна да представя мъжкото си облекло отделно от дамските колекции, не липсват момичета облечени в строги костюми и двуредни сака, които обаче изглеждаха изключително стилно.Видяхме и много модели  ефирните флорални рокли, които създават усещане за въздушност. Роклите, вдъхновени от дизайна на японски вази, внасят много деликатност, романтизъм, както и така нужната за създаване на баланс – цветна палитра. Именно роклите сякаш са липсващото парченце от пъзела на цялата колекция, в която има карирани сака, палта от туид, стегнати с колани талии, мини чантички, елегантни костюми и всичко друго, но не и усещане за зима. Пък било то и в Рая.Есенно-зимната колекция  е вдъхновена от Райската градина, но зимната разходка на която марката ни отведе всъщност завършва някъде на изток от Едем, където много Еви с увереност и много женска енергия ще носят Givenchy през студените месеци.
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени