Япония и 60-те или просто Prada

x

 


Миуча Прада ни даде един много сериозен повод да мислим, че модата наистина е „дяволска” работа с колекция пролет-лято 2013. Когато след ревюто, журналистите я попитаха как би определила дрехите, тя се усмихна и каза само две думи „японски и шейсетарски”. И тъй като сме наясно, че Prada не е просто поредното модно клише, със сигурност очаквахме нещо различно и до известна степен объркващо – това и открихме.

 


 

 


Влиянието на Далечния Изток върху една силно позиционирана в Италия марка се оказва скъпоструваща комбинация, която модния свят прие с присъщата си жажда за новости. И ние след него! Защото в колекцията открихме прекрасни рокли от сатен – нищо превзето и нищо обикновено. А Миуча сподели, че тази колекция „се базира на независимото съзнание на жената”. Базирана е и върху още няколко акцента – деликатното прегъване на плата и оформянето му в квадрати, новите проекции на кимоното върху женското тяло и едно цвете – може би маргаритка, мак или глухарче. 

 


 

 

 


 

Вдъхновена от науката за оригами и 60-те години на миналия век, Миуча ни преведе през нейното разбиране за пролетта и лятото. На нас ни остана онова чувство, че сега след като видяхме текстилните интерпретации на Prada за сезона можем с ръка на сърцето да заявим, че сме видели всичко незабравимо от модна Италия. 

И ако някой мъж реши да ни подарява цвете нека да е маргаритката на Prada, защото идеята е нестандартна, а и нали мъжете не обичат да влизат в цветарски магазини. В Prada сигурно ще ви обслужат по-добре, мили мъже!  

Още от колекцията може да видите тук!

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ