Рециклирани творения от Полша

x

 


Университетите по цял цвят в последните години са съсредоточили част от усилията си към разпространение на „зеленото” мислене сред студентите. В почти всички програми и курсове на обучение, поне веднъж се споменават глобалните проблеми и резултатите от тях. Това е така, защото осъзнатата нужда от промяна в мисленето на обществото трябва са се посее първо у младите хора, които тепърва ще се борят за условията, в които ще живеят.

 


 

 


Както всички останали сфери, в които се движи общественият живот, така и модата е едно от полетата, в което понякога се прокарва екологичната идея, все с по-голям световен отзвук от преди. Последното модно творчество създадено с цел да насочи вниманието в тази посока бе развито и представено в Полша. Първокурсниците от училището по изкуства и моден дизайн в град Краков представиха колекция дрехи направени само и единствено от хартия. Произведенията си те нарекоха „Рециклирани творения” и ги показаха в организирано модно шоу във втория по големина град в Полша, от където новината пристигна и у нас.

 


 

 


На пръв поглед, нищо не издава така крехката хартиена природа на тоалетите. На второ четене и при по-задълбочено вглеждане, най-вероятно ще забележите следи"" от използваните материали. Дрехите са направени от картон, салфетки, вестник, хартиено фолио и дори остатъци от кори за яйца. Струва ни се гениално да се направи елек от хартиени подложки за кафе, който изглежда като дреха излязла от ръцете на прочут дизайнер. Играта с изрязването на листовете картон във всякакви причудливи форми и изкусното им съединяване в завършен вид, прави някои от дрехите съвсем актуални, почти като за носене.

 


 


 

 

Харесваме рециклираните творения на младите студенти от Полша, точно толкова, колкото и платнените предложения от модните столици, може би дори малко повече. От произведенията личи не само новаторския дух и креативност, но и ангажираността им към световните екологични проблеми. Със сигурност знаем, че колкото по-амбицирани и вдъхновени са те, толкова по-лесно ще бъде предадено и посланието им към техните връстници по света. 

текст: Стефи Стоева

снимки БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ