С какво запомнихме модната 2012-та? (продължение)

x

На седми август почина известната модна икона и журналистка Ана Пиаджи. На модния свят, тя ще липсва с ексцентричния си и налудничав вид, както и с пиперливия и закачлив тон, с който боравеше. Нейно правило за обличане беше никога да не се появява с едни и същи дрехи повече от веднъж. Тоалетите й са били излагани като музейни сбирки в музея Виктория и Албърт в Лондон. Работила е за италиански VOGUE, където остава и най-значимия и труд и от където е оказала най-голямо влияние с думите си върху модния свят.

 


 

 


През септември самата Джил Сандър представи  собствена колекция за марката, която носи нейното име, но отдавна вече не е нейна собственост. След като Раф Симънс се настани в Dior, нямахме нищо против да видим труда на самата Джил, да усетим как и дали се е променил с времето стила й, за който тя самата казваше че „минимализмът е най-чистата форма на лукс”. Винаги сме харесвали дрехите на марката, защото са съсредоточени към основното и вечно модерно облекло. 

 


 


През октомври Кралицата на Великобритания, удостои с почетно звание „рицар” най-богатия човек в Европа, Бернар Арно. Той е собственик и председател на съвета на директорите на холдинга LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, занимаващ се с търговия на луксозни стоки. Титлата не се предава по наследство и му беше връчена „за заслуги през бизнеса и обществото в Обединеното кралство”. Бернар Арно е френски поданик, така че титлата остава като символ за почит и признание. Все пак, Сър Арно, честито!

Модната година беше белязана от тенденции, които ни върнаха в миналия век, от неговото начало до неговия край. Всичко старо се превърна в ново, цялото лято премина под знака на стила color blocking, който ни върна в 80-те с искрящите цветове подредени в геометрични форми по дрехите и аксесоарите. Дизайнерите почетоха Азия и нейното влияние в облеклото през годината на дракона. Станахме свидетели на колаборации, които разтърсиха търговските центрове по света. H&M работиха съвместно с Maison Martin Margiela и за пореден път наредиха името си до големите в бранша. През декември бяхме разтърсени от приказна вълна, която тръгна от създаването на бижута до подреждането на витрини по мотиви от приказки. Музеите по света се надпреварваха да подреждат експонати от света на модата в големите си зали и да отдават почит на творци и гении занимаващи се с приложното изкуство на модата. Оставаме в очакване да разберем какво предстои през новата 2013-та година. Надяваме се да бъде тринайсет пъти по-интересна от предходната и да ни вдъхнови да работим на още по-бързи обороти. Сигурни сме, че предстои една динамична година, в която за пореден път ще се наслаждаваме на модата като индустрия, изкуство, бизнес и хоби.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени