Слънчевите очила през 2019 – много повече от аксесоар

x


Хари Потър за вдъхновение

Ако все пак острите ръбове не са вашето нещо или не отиват на лицето ви, то тогава чудесна алтернатива са слънчевите очила с кръгла рамка. Те ни напомнят много за момчето- магьосник Хари Потър, но освен в Хогуортс намират своето заслужено място и сред новите модни тенденции.

Повечето кръгли очила, които ще видите тази пролет са големи и въпреки отсъствието на ръбове, все пак смели. Ние решихме да ви покажем моделите на Elie Saab, с изключително нежна сребриста рамка и Arthur Arbesser, където рамка липсва.

Моделът на Etro пък е пример как дори и по-големи по форма стъкла, съчетани с деликатна рамка, създават изключително стилна визия.Мини дизайн

Наред с модерните футуристични модели, към тенденциите се включват и интересните форми на малките очила. Този тип слънчеви очила изпълняват буквално ролята си на аксесоар, защото са по-скоро закачлив акцент, отколкото защита за очите от вредните слънчеви лъчи.

На точици, с диамантена или абстрактна форма, „мини” моделите са изключително разнообразни и много напомнят на кукленски аксесоари. Ако ви трябва вдъхновение, то със сигурност ще го откриете при Fendi, Saint Laurent,  Each x Other.Сърца и пак сърца

Помните ли слънчевите очила от филма „Лолита”? Сърцевидната рамка е изключително емблематична именно за филма, базиран на романа на Набоков.

През 2019-та Balenciaga ни представи слънчеви очила с рамки, които много приличат на тези от „Лолита“ –  тъмни черни стъкла и червена пластмасова рамка, във форма на сърце. Saint Laurent  на свой ред също избира сърца, но в много по-малък размер, с тънка и фина рамка, която отново е препратка, но към 60-те години на миналия век, хипитата и Лятото на любовта.

Очилата от колекцията на Rejina Pyo  са с рамка, подобна на сърце, но с доста груби ръбове. Именно този модел е перфектна опция за всички, които намират сърцата в най-позната им форма,  за прекалено смели или екстравагантни.Котешки чар

Слънчевите очила, напомнящи за котешки поглед имат своя ретро чар и са идеални за удължаване на лицето и подчертаване на скулите.

Въпреки че този тип рамки са били популярни през 50-те години на миналия век, съвременните дизайнери непрекъснато подобряват модела и му придават моден облик. Именно заради това, ще го срещаме често и през 2019-та година.

Моделът, който включиха в колекциите си Michael Kors и Oscar de la Renta е не само елегантен, но и придава известна строгост. Допълнителен плюс е и фактът, че отива на почти всеки. Затова спокойно може да си купите един чифт „котешки” очила и да ги носите с удоволствие!Крила на пеперуди

Като говорим за котки, то нека споменем и пеперудите. През 2019-та дизайнерите отдадоха особена почит на насекомите с приказни крила, като включиха мотиви от тях  почти навсякъде в колекциите си.  Пеперудите  намериха своето място и върху рамките на слънчевите очила. При това в буквален смисъл.

Рамките на Coach 1941 изглеждат така сякаш, пред очите на модела е кацнала голяма  пеперуда. При Prada и Marques ‘Almeida моделите са значително по-футуристични и богати откъм декорации.Цветните стъкла

Освен формата, другият изключително важен детайл са стъклата. Особено когато са цветни. Сред тенденциите през 2019-та се открояват, както много популярните черни стъкла, така и доста по-дързките цветове, като жълтото.Ако все пак се затруднявате да изберете само един цвят за стъклата, то тогава опитайте с два! Слънчевите очила с двуцветни стъкла са едни от най-забавните и иновативни идеи през пролетта на 2019-та година.  Интересните комбинации, които се получават при съчетаване  на два цвята, допълнени с вълнуващи форми, са гаранция за страхотен аксесоар.Има и още, разбира се. Сред актуалните трендове са огледалните стъкла, авиаторският тип очила, а също и тези, имащи правоъгълна форма.

Определено предложенията през 2019-та са колкото разнообразни, толкова и изкушаващи. Трудно е да се спрем само на един модел. Но и никой  не е казал, че трябва да си купим само един, нали?

Текст: Ани Георгиева

Снимки: Vogue, Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Лежерността на денима в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени