Слънчевите очила през 2019 – много повече от аксесоар

x

Пролетта е пред прага и слънцето съвсем скоро ще заблести ярко в очите ни. Ако вече не сме го направили, то е време да помислим как едновременно да защитим очите си и да останем стилни, през предстоящите топли дни. 

Разнообразието от иновативни рамки, цветни стъкла, нестандартни форми и оригинални шарки, през 2019-та е наистина много голямо. Изборът вероятно няма да бъде никак лесен. Точно заради това, избрахме да ви споделим някои от най-актуалните тенденции при тези толкова важни аксесоари.Аксесоар или бижу? И двете, моля!

Бижута и акценти се срещат често, върху слънчевите очила, през последните години. Предстоящата пролет няма да бъде изключение. Различни по размер камъни и перли превръщат в ювелирни шедьоври многобройни типове рамки. Забележителни примери са  някои от моделите на Givenchy и  Prada.

Ако определяте себе си като екстравагантна личност или просто търсите смел акцент към изчистен тоалет, то чифт подобни слънчеви очила са изключително подходящи за вас.Очила – маска

Свикнали сме да виждаме подобни очила предимно при скиори или сноубордисти. Тази година, обаче ще ги срещаме често и по градските улици. Характерно за очилата „тип маска” е отсъствието на двустранна рамка, както при повечето други очила. Те най-често са изработени от прозрачен или полупрозрачен материал, оформен като маска, покриваща голяма част от лицето. Подобни модели с аеродинамична форма, огледални или цветни стъкла, открихме при Stella McCartney. Определено са различни и забележими!Шарени рамки

През настоящата пролет се оформиха уникални тенденции от страна на принтовете, които някак съвсем естествено се появиха и върху рамките на слънчевите очила.

„Рисунките” от  роклите и костюмите на Moschino са едни от най-запомнящите се този сезон, затова не се изненадваме да ги открием и върху очилата. А точките, които са още една актуална тема, са се настанилина колекцията на Fendi, като доста интересен дует от принт и форма.Червено и пак червено!

Червените рамки за слънчеви очила са ярко, интересно и свежо допълнение към почти всеки тоалет.

Много от дизайнерите ги избраха в своите нови колекции.  При Versace рамката е триъгълна и контрастира на иначе полупрозрачните сини стъкла. Salvatore Ferragamo залага отново на контраст, но между класическото червено и черно. При Every х Other и стъклата, и рамките са в един и същи цвят, допълнени от изключително екстравагантна форма.Триъгълна форма

Очилата с триъгълна форма имат повече футуристичен ефект, отколкото ретро такъв. Те са елегантни и носят лек авангарден полъх. Сред интересните предложения са тези на Burberry, където триъгълните форми са леко заоблени и доста интересно разположени, върху тънка, но ефектна рамка. При Marni е точно обратното – формите са добре очертани, стъклата тъмни, а рамките дебели.Всичко на квадрат

Щом има триъгълници трябва да има и квадрати! Слънчевите очила с квадратна форма са вечни и вероятно за никого няма да бъде изненада, че отново се нареждат сред тенденциите в пролетно- летните колекции.

Моделите на Christian Dior са с дебела ацетатна рамка, големи квадратни и полупрозрачни стъкла. Трудно е да останат незабелязани! Геометричните фигури с четири равни страни откриваме и при Boss. Там са в светло синьо и се допълват красиво с перфектно съвпадащата цветово рамка. Други дизайнери, които също са се вдъхновили от квадратните рамки са Chanel, Burberry и Valentino.

Интересен факт е, че освен красивия дизайн, този тип очила са и изключително функционални, защото покриват добре деликатната кожа около очите, предпазвайки я от слънчевите лъчи, причиняващи бръчки.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени