Тренд радар: бижута от корал

x

Лятото е в разгара си и страстите се нагорещяват до огнено червено. Или поне до нюанса на червения корал. Достатъчно е дори да го назовем, за да се пренесем в митични и райски пространства. Според традицията червеният корал се е използвал като популярно средство срещу ухапване от скорпион, а в най-идеалния случай е служил за направата на талисман против лоши очи и уроки. Формата му е нетрадиционна, вълнуваща и податлива на фантастични хрумки и изработка на всякакъв тип бижута, било то за ръце, уши или дори глезени. Безбройни са и митовете за свойствата на червения корал.

Но ние ще се фокусираме повече върху неговите естетични качества. Изключително популярен във всички нюанси и цветове, коралът е любим и на италианците, които, както знаем, са безспорен символ на стил и вечно вдъхновение за нестихваща класа. И докато според последни данни коралът в естествения си вид започва да губи оригиналния си червен цвят заради глобалното затопляне, ние сякаш не правим нищо по въпроса… Но това не е проблем, който датира от вчера. Коралът в модата изживява своя абсолютен пик през 30-те години, а след това се завръща ударно през 70-те, където често бива използван в компанията на тюркоаз, диамант или аметист.

Днес като че ли изваждаме архивите и му вдъхваме живот, благодарение на италианските брандове, които отделиха особено важно място на корала. И то в така редкия напоследък оригинален цвят. Бяхме свидетели на много колекции, където червеният корал беше единственият цветен акцент. Жив, интензивен цвят, празнуващ креативността и радостта от живота. Да, коралите носят усещане за минало време, класа и шик, които сякаш принадлежат на отминали епохи. Но именно днес изживяват своето малко възраждане и изглеждат толкова съвременно! Сякаш са подарък, заключил редица спомени, морски, земни, райски. А като добавим и щипката италиански разкош, в която коралите се презентират, няма как да не ни станат любимия аксесоар не само за летните дни, но и за зимата, когато с носталгия и любов ще си спомняме отминалите нощи. Защото едно бижу е в състояние да разкаже хиляди истории дори в секундата, в която го изкараме от кутията. И именно там се крие магията, именно там се крият вълните на моретата, които са го оформили по този блестящ и съвършен начин.

Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Елек от BURBERRY

Елек от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в седмицата със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени