Тренд Радар: Боси, но с обувки

x

Официално е време да изхвърлите износените си зимни ботуши и да въведете нова поредица от сандали за пролетта и лятото. Април може все още да не е на същото мнение, но сме сигурни, че с позитивно и слънчево мислене ще го преборим!

За голяма радост на пристрастените към обувки дами навсякъде този сезон можем да кажем, че дизайнерите са полудели, когато става въпрос за тенденции. Виждаме какви ли не модели – и съжаляваме, че гардеробът ни е прекалено малък за всички тях. От ултра-спортните сандали до токчета, вдъхновени от творби на изкуството, това лято е твърде кратко за всяка страна на стиловия спектър в царството на обувките. Има обаче един тренд, който се откроява от всички останали. И, внимание, връща се от 90-те за нов живот: naked sandals или в буквален превод – „голи сандали“. Силни ретро вибрации, подметка и една връзка – ето това представлява голият сандал.Бихме могли да предположим, че това движение в обувките тръгна от резорт колекцията на Celine от 2018 г., но все пак много други марки допринесоха за славата на тези сандали. Обувката на Celine обаче беше феноменална не само заради възраждането на една почти умряла мода, а и защото каишките на техния сандал от миналата година бяха тънки колкото конец. И не, не се шегуваме за диаметъра на тези каишки!При вида на подобна обувка може би първата ви мисъл е: „Дали ще се скъсат, след като ги разходя за две минути“? Отговорът е – не; не се притеснявайте, дори да не виждате конеца, закачен за подметката ви, той е там.

Като оставим практичността и страха да не си загубим обувките настрана, намираме нещо твърде естетично и изискано в тези сандали. А те са и толкова небрежни в същото време! Вършат чудна работа с много аутфити и за много и различни поводи. Може би това донякъде е така заради факта, че почти не се забелязват под краката ви, но пък ето, че това си има и предимства. Голият сандал е просто толкова непретенциозен!

Докато стилът крачеше смело нагоре в продължение на повече от година до този момент, тази тенденция едва наскоро се е превърна в достъпна за масите и продължава да се появява във все повече и повече маркови магазини всеки ден. Ако не искате да инвестирате много в подобни сандали, защото не сте сигурни дали няма да ви зарежат на някой ъгъл, или пък не знаете дали ще паснат на вашия стил, можете спокойно да изпробвате една по-приятна за бюджета ви версия от ZARA например. Не се чудете прекалено дълго, защото ще ви издадем една тайна: сандалите с ултра тънки каишки са новите любимци на… ами, на всички!

Може пък случайно да си харесате някой чифт, повлияни от социалните медии и приятелките ви. Не се изненадвайте – всеки говори за голите сандали, а доста хора вече ги носят.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти до глезена от JIMMY CHOO

Боти до глезена от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от JENNY PACKHAM

Рокля от JENNY PACKHAM Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Златно колие с диаманти от DE GRISOGONO

Златно колие с диаманти от DE GRISOGONO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Плетен пуовер от ROSIE ASSOULIN

Плетен пуовер от ROSIE ASSOULIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Никога не сме разбирали хората, които смятат, че комбинацията между черно и бяло е скучна. Докажете още…

Ако сте пропуснали
Най-четени